Door de opmars van Internet of Things zal alles verbonden zijn. Dat deze ontwikkeling net begonnen is, blijkt uit de Big Data constatering, dat 90% van de beschikbare data in de afgelopen twee jaar gegenereerd is. Met embedded systemen, communicatie technologie en IT worden de signalen en data benut in een IoT toepassing. Gegevens zijn daardoor van grote economische waarde geworden, maar die gegevens moeten wel worden vertrouwd.
Beveiliging begint met het beschermen van de hardware en software van het aangesloten apparaat zelf. Bezorgdheid over de authenticiteit van software en de bescherming van intellectueel eigendom hebben verschillende software verificatie- en testtechnieken versneld.
IoT-beveiliging is een meerlagige aanpak, maar niets is revolutionair. Veilige IoT-gateways pakken de kans op onveilige data aan. Het gebruik van het multi-tenant en beveiligd beheerplatform dat door een gateway-fabrikant is ontwikkeld, vermindert het risico van datalekken en helpt u om uw gegevens veilig in de cloud te krijgen. De presentatie van John Boudewijns (Lantronix namens Acal BFi) biedt u hiervoor kansen.
Het programma eindigt met een plenaire sessie waar de vraag centraal staat ‘ Wie heeft er IoT security nodig?’ Marc Witteman van Riscure toont aan dat het antwoord voor de hand ligt; iedereen. Wat gebeurt er als een systeem faalt door een aanval van buitenaf? Tijdens de presentatie worden risico’s besproken maar ook hoe die gereduceerd kunnen worden.
Bekijk het totale programma en meld u hier aan voor een gratis bezoek.