Het hardware design wordt steeds complexer en tegelijkertijd eisen opdrachtgevers dat de time-to-market steeds korter wordt. Het zo laag mogelijk houden van de total costs of ownership en de risico’s beperken komt terug in de track PCB Technologieën op het D&E Event 2013. Belangrijk onderdeel van het hardware design is het opstellen van de BOM en bijbehorende kosten. Transfer gaat in de lezing Design for Cost verder in op de optimalisatie van het ontwerpproces. Wat zouden de mogelijkheden zijn als op het moment van componentkeuze direct de exacte prijs van de componentleverancier bekend is? Of precies weten wat de voorraad is gedurende het gehele ontwikkeltraject?
De ontwerper heeft de behoefte om in een vroeg stadium consequenties van gemaakte keuzes terug te zien. Dit om controle te houden over kosten, kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. Met praktische tips en overzichtelijke stappen wordt in de lezing van Eurocircuits uitgelegd welke tools beschikbaar zijn om PCB-prototypes sneller en zonder complicaties in productie te brengen. Bij de productie van multilayers zijn er vanuit de basistechnologie van de lay-out al bepaalde randvoorwaarden en ontwerpmethodieken om tot een succesvolle PCB-productie te komen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden in de lezing van V-PS begrippen als symmetrie in de opbouw, koper verdeling, harsvulling en bepaling van de koperdikte op de binnenlagen toegelicht. Q.P.I. Group spreekt over DFX en DFM voor flexibele prints. Waar moet een ontwikkelaar rekening mee houden bij het toepassen van flexibele PCB’s?
Testen & Certificeren: onzin of eigen belang?
In Europa vallen de meeste elektronische producten onder het regime van de CE-markering. Voor producent en importeur is dit een wettelijke verplichting. Testen en/of certificeren kost echter geld. Daarom wordt het vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Is dit terecht? Hoe kunnen de kosten van testen beperkt worden? Eén manier is om de testen en/of het onderzoek zo goedkoop mogelijk uit te (laten) voeren. Tijdens de eerste plenaire plezing van D.A.R.E!! wordt duidelijk dat dit alleen kan worden gerealiseerd door vanaf het allereerste moment rekening te houden met het hele test- en certificatietraject.
Is er met testen en certificeren ook geld te verdienen? In de praktijk blijkt een aantoonbaar gecertificeerd product beter te verkopen dan een product dat dat niet is. In de tweede plaats levert CE-markering u in een klap een enorme interne markt van meer dan 400 miljoen consumenten op. Dit zonder opnieuw kosten te hoeven maken! D.A.R.E!! geeft in de eerste plenaire lezing praktische tips en voorbeelden hoe hier het beste mee om te gaan.
Om het ontwikkeltraject snel en efficiënt te laten verlopen wordt er in de lezing van Innofour aandacht geschonken aan het Valor NPI platform. Hiermee is het mogelijk om het proces van PCB-design tot productie en assemblage te optimaliseren. Het uitgangspunt is om het product zo snel en goedkoop mogelijk naar de markt te brengen, in combinatie met een duurzaam kwaliteitsniveau. De ontwikkelaar heeft er baat bij om redesigns te voorkomen.
Nieuwe opzet ‘Design Automation Embedded Systems’ event
De vijftiende editie van het Design Automation & Embedded Systems Event is compleet vernieuwd. Met een twintigtal bedrijven is een nieuwe opzet gemaakt waarbij een interessante en leuke dag voor elektronica ontwikkelaars, hardware- en software engineers het belangrijkste doel is. Kennisoverdracht vindt plaats met de exposanten, tussen de bezoekers maar de nadruk ligt op de lezingen. Vier aansprekende plenaire lezingen belichten het proces bij een gebruiker, gaan in op toekomstige ontwikkelingen en laten het belang van EMC/CE certificering/testen zien.
Via de website is alle informatie over het evenement te vinden, zoals de deelnemende bedrijven en het lezingenprogramma. Verder verschijnt het hele jaar door interessant technisch nieuws en wordt de bezoeker geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. De ‘Bedrijven uitgelicht” AnyBridge, AR Benelux, Dog Back Design Solutions, Elincom, Eurocircuits, National Instruments en Q.P.I. Group houden u gedurende het jaar via nieuwsbrieven (maximaal eenmaal per twee weken) op de hoogte van het laatste nieuws, aankondigingen en webinars.