Problemen in embedded systemen komen niet altijd naar boven tijdens de ontwikkeling, maar soms pas nadat deze al actief in gebruik zijn. In het bijzonder ook na het na het uitrollen van Over-The-Air updates is het belangrijk dat de ontwikkelaars proactief feedback kunnen krijgen over nieuwe problemen en inzage kunnen krijgen in wat tot deze problemen leidde zodat ze deze kunnen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan robots die in gebruik zijn bij productie of medische systemen die bij patiënten thuis in gebruik zijn. Maar ook aan kleine sensors en dataloggers die in grote aantallen wereldwijd uitstaan.
Daarbij lopen we tegen een aantal problemen aan. Zo is er in veel gevallen maar zeer beperkte ruimte in geheugen en bandbreedte voor het loggen en communiceren van monitoring & debug informatie. Of er is sprake van een zeer groot aantal applicaties en een stortvloed aan ‘triggers’ op identieke problemen waardoor andere ondersneeuwen. En daarnaast is natuurlijk het privacy aspect. Het is mogelijk om met zeer beperkte target resources te monitoren, zinvolle alarm-waarschuwingen en debug-informatie te verzamelen en deze beschikbaar te maken voor het software team. Dit met een automatische centrale categorisatie van probleemmeldingen in een dashboard.
In deze presentatie (en daaropvolgende demonstratie) willen we ingaan op het monitoren en het oplossen van problemen in embedded systemen TIJDENS het normale gebruik in het veld. We presenteren hoe we met gebruikmaking van beperkte target-resources en bandbreedte zinvolle analyse data voor post-mortem root-cause analyse als feedback aan de ontwikkelaars kunnen geven zodat deze vroegtijdig problemen kunnen detecteren en oplossen.
Gerard Fianen, INDES-IDS
Ontdek meer over de demo die INDES-IDS verzorgt op de beursvloer. Klik hier voor meer info.
Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie