Conferentiehotel Drienerburght
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
Donderdag 2 juni (optioneel):
19.00 – 21.00 uur Dinnerbuffet
21.00 – Informeel samenzijn
Vrijdag 3 juni:
08.30 – 09.00 Ontvangst & opstellen Be Proud & Show It
09.00 – 09.25 Introductie + pitch nieuwe leden
09.30 – 09.55 Wouter Hoogstra, Thales
Toepassen van User Experience in het ontwikkelproces bij Thales. Uitgebreide omschrijving volgt.
10.00 – 10.25 Renske van Wijk, Universiteit Twente
Ontwikkeling van de TechMed proeftuin, welke projecten zijn er, wat is het doel en wat gebeurd er in zijn totaliteit in het Experimental Cetnre for Technical Medicine (ECTM). Uitgebeide omschrijving volgt.
10.30 – 11.30 Introductie cases
Case 1 – Athom
Homey is een smart-home hub dat verbindt met alle apparaten in huis. Ondersteunde technologieën zijn Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, Z-Wave, 433 Mhz, 868 MHz, Infrarood en NFC. Homey kan worden aangestuurd via spraakbediening, via een smartphone app (iOS + Android) en via automatische regels (if this then that-achtig). Het probleem is dat er geen goede methode is om met grote zekerheid te weten wanneer een gebruiker thuis is, wanneer niet en wié het is. Bepaalde technologieën om dit te bepalen zijn Geofencing, het verbonden Wi-Fi netwerk van de smartphone vergelijken met Homey’s Wi-Fi netwerk, bewegingssensoren etc. De vraagstelling van deze case is: Hoe kan Homey met grote zekerheid weten wie thuis is, en wie niet
Case 2 – Wordt nader bekend gemaakt
Case 3 – Wordt nader bekend gemaakt
11.30 – 13.00 Uitwerken cases
13.00 – 13.30 Lunch (uitreiking Delphi 2016)
13.30 – 14.00 Presentatie uitkomsten cases
14.00 – 15.00 Rondleiding TechMed proeftuin en Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM)
De nieuwe ‘TechMed proeftuin’ van de Universiteit Twente maakt het mogelijk om technologische producten, van bijvoorbeeld startup ondernemingen, te testen in een gesimuleerde en realistische medische omgeving. Het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt deze nieuwe testomgeving. Door medisch-technologische producten te testen in een hoogwaardige simulatie-omgeving, is een snellere marktintroductie mogelijk: voorafgaand aan de klinische trials en goedkeuringstrajecten is al veel kennis en ervaring te verzamelen. Een ondernemer kan een prototype of nieuwe dienst uitvoerig testen in het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) van de UT, dat onder meer beschikt over een gesimuleerde operatiekamer en een intensive care unit. Het ECTM wordt voor onderwijs en onderzoek gebruikt, voor onder meer de opleiding Technische Geneeskunde, het Instituut MIRA van de UT en voor externe partijen uit het medische veld.