Bij het ontwikkelen van connected devices speelt embedded software een cruciale rol. Voor het beheren van devices, verzorgen van updates en het beveiligen van devices is slim ontworpen embedded software cruciaal. Bezoekers worden tijdens het seminar ‘Embedded software for connected design’ aan de hand meegenomen. Basisbegrippen, keuzes en softwaretools maken dit seminar voor een breed publiek interessant. Dekimo bespreekt basisbegrippen omtrent embedded software gebaseerd op Linux. Linux is het meest gebruikt als Operating System maar volgens Logic biedt Android ook voordelen.
Volgens René Janssen van Logic Technology wordt door de opkomst van smartphones en tablets ook steeds vaker Android toegepast in embedded systemen. In deze lezing worden de voordelen en beperkingen van Android ten opzichte van Linux uiteengezet. Vervolgens wordt er gekeken naar de aspecten waar een ontwikkelaar rekening mee moet houden en hoe het ontwikkeltraject eruit ziet.
Gerard Fianen van Indes – IDS geeft de lezing ‘Op afstand upgraden van Embedded Software’. Het via het internet, of zelfs draadloos, op afstand kunnen upgraden van software in embedded applicaties heeft veel voordelen. Maar het implementeren van dergelijke functionaliteit is, zeker als het gaat om kleine embedded systemen, bepaald niet eenvoudig. De spreker gaat onder ander in op: Secure bootloader, Load image authenticatie, Secure Communicatie (SSL, SSH), Load image compressie en daarna decompressie in het embedded systeem en Remote update communicatie management.
Het seminar ‘Embedded software for connected devices’ vindt plaats op 30 mei. Het seminar is gratis te bezoeken en via de algemene registratielink van Electronics & Applications is registreren mogelijk.
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.