IoT-producten kennen een hoge mate van complexiteit. Dit gegeven kan een hoge druk leggen op de productontwikkeling, maar de uitdagingen zijn niet altijd technologisch van aard. Groeiversneller BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, kan bedrijven helpen met dit proces. Pepijn Herman van BOM zal tijdens een lezing op E&A 2019 dieper ingaan op het thema integrale productontwikkeling.
In deze tijd is het ontwikkelen van een ‘slim’ product veel complexer geworden, vooral zodra er connectiviteit bij komt kijken. Dit vraagt een andere manier van denken en heeft ook impact op de productontwikkelbedrijven. Het is ondoenlijk om alle functies zelf te ontwikkelen. Daarom moet je slim gebruikmaken van wat er al beschikbaar is.
Pepijn Herman is business developer bij BOM Brabant Ventures. FHI interviewde hem over de functie en het nut van een groeiversneller als BOM. Het interview leest u hier terug.
Concrete tips in het lezingenprogramma
In het lezingenprogramma ‘Industrial Design’, op woensdagochtend 15 mei, geven meer sprekers concrete tips voor start-up- en ontwikkelbedrijven. Frank d’Achard van GBO Innovation makers stelt de vraag: hoe legt u de verbinding tussen de eindgebruiker en uw elektronica?
Producten die het meest populair zijn, voelen aan alsof ze speciaal voor ons zijn ontworpen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt GBO u hoe uw elektronica succesvol geïntegreerd kan worden binnen een industrieel design dat aansluit bij de wensen en behoeften van de eindgebruiker.
Ook Sonno Witjes van ontwerpstudio DUNC komt met een concrete praktijkcase. Hij beschrijft het ontwikkelproces van een medisch product. Hoe bewaak je het proces bij verschillende partners en welke testmethodieken zijn cruciaal?
Juist elektronica voor het productontwerp
Patrick Pullens van Rutronik neemt de toehoorders mee in de zoektocht naar de juiste elektronica voor de projecten. Zijn lezing heet: Elektronica selecteren voor een industrial design: zijn er ‘standaarden’ die handige keuzes mogelijk maken?
In deze lezing laat Rutronik zien dat er op het vlak van productontwikkeling met embedded elektronica interessante keuzes mogelijk zijn die de designer, inkoper en uiteindelijk ook de klant, voordeel opleveren.
Uitgaande van de systeemvereisten dat elk apparaat een besturingsprint (board), een mogelijke visualisatie (display) en opslag/verwerking van data (memory) in zich heeft, laat Rutronik zien dat er voor deze drie onderdelen handige keuzes te maken zijn.
Enerzijds zijn er industriestandaarden binnen de productgroepen waaraan fabrikanten zich graag conformeren, anderzijds kunnen technologische ontwikkelingen en de vraag vanuit de markt deze keuzes beïnvloeden. Via een aantal diagrammen, waarin selectieoverwegingen zijn opgenomen, neemt Rutronik de toehoorder mee naar een bruikbaar advies.
Ontwikkelplatforms
Konstantinos Exadaktylos van DVC MyProto geeft productontwikkelaars concrete handvatten hoe het complete ontwikkelproces, van prototype tot een eindproduct, geoptimaliseerd kan worden. Zij bieden een ontwikkelplatform dat gebruikers helpt om mogelijke hiccups in het ontwerp en de productie te voorkomen.
Bent u geïnteresseerd om het seminar Industrial Design te bezoeken op woensdagochtend 15 mei in Jaarbeurs? Meld u dan kosteloos aan voor een beursbezoek aan E&A en noteer uw aanwezigheid bij dit seminar in de registratiemodule.