Door sensoren en slimme software is tegenwoordig alles te monitoren en te managen. Daarnaast is ook de bediening sterk veranderd. Een touch panel is normaal, op afstand via de smartphone of tablet moet ook mogelijk zijn en er wordt ook steeds meer gekeken naar bediening met spraak, gebaren of zelfs hersenactiviteit. Daarnaast is een goede interface intuïtief. De gebruiker moet zonder instructieformulier snappen wat hij moet doen. Engineering bedrijven, hier heb je echt hulp bij nodig! Zowel op de beursvloer als in het seminar ‘User Interface Design’ wordt deze hulp geboden.
Op de beursvloer is een sterke groei te zien aan industrieel vormgevers. Deze bedrijven zijn te vinden op en rond het Development Club Paviljoen. Het paviljoen bestaat uit 10 deelnemers en is een mix van vormgevers en elektronica ontwikkelbedrijven. Deze bedrijven zijn dagelijks bezig met het maken van nieuwe producten. Ze zien dat de interface steeds belangrijker wordt. Diverse van deze bedrijven delen hun dagelijkse ervaring in het seminar User Interface Design op donderdag 1 juni.
Volgens Jan Roelof Kortstra van Ko:work zijn user interfaces van professionele producten vaak onvoldoende afgestemd op de verschillende gebruikers. Efficiënt en foutloos gebruik wordt daardoor lastig. Door gebruikers vanaf het begin te betrekken bij het ontwikkelingsproces, kan de gebruiksvriendelijkheid van user interfaces aanzienlijk worden verbeterd. In zijn lezing wordt het effect daar van geïllustreerd aan de hand van voorbeeldprojecten.
Flex/design ook deelnemer van het Development Club Paviljoen, geeft de lezing ‘Inspiratie voor User Interface design & prototyping’. In deze lezing ligt de nadruk op het toepassen van verschillende interface technologieën en op welke manier hier snel prototypes van gemaakt kunnen worden.
Ook de lezingen van Pilipili, Ontwerpstudio Dunc en Quad Industries zijn meer dan de moeite waard.
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.