Deelnemende exposanten ontwikkelen voor de beurs een beursgadget. Bezoekers zien live op de beursvloer hoe de specialisten deze gadget assembleren. Betrokken exposanten profiteren door extra aandacht te krijgen in de beursuitingen wat zal resulteren in meer bezoekers bij de stand. Het zelfde geldt voor betrokkenheid bij het conferentieprogramma van de beurs. De seminars bieden een sterk platform voor kennisoverdracht wat zal leiden tot direct contact met de bezoekers.
GEPRO|Electronics ontwikkelt het gadget van E&A 2017. In samenwerking met The Things network wordt er een echt IoT device ontwikkeld. Het meetplatform met Arduino is door de bezoekers na de beurs goed te gebruiken als development board om eigen applicaties te ontwikkelen.
Het gadget wordt live op de beursvloer geproduceerd. Er staat een complete productielijn die de elektronica assemblage, testen en programmeren verzorgt. Iedere ochtend van de beursdag vinden er 3 seminars plaats in naast gelegen seminarruimtes. De 9 seminars zijn gericht op zowel de managers, engineers als innovators. Concepttitels: 1. Tomorrows Electronics, 2. Optimaliseren elektronicaketen (Design for X), 3. Internet of Things, 4. Vision systems, 5. Embedded software (security, performance), 6. User Interface Design, 7. Developing for (personal) healthcare, 8. Productontwikkeling & electronics, 9. Zelf lerende productielijn / Donkere fabriek.
Tot slot, de paviljoens. Deze zorgen op de beurs voor een clustering van bedrijven rond een bepaald thema. Deze gezamenlijke kracht wordt intensief gebruikt in de promotie van de beurs naar bezoekers.
1. Development Club Paviljoen: voor ontwikkelaars van hardware en (embedded) software
2. Design Paviljoen: voor product design bedrijven, graphical interfaces
3. PLOT Paviljoen: voor bedrijven gespecialiseerd in environmental testing
4. Start-Up Paviljoen: hier laten start-ups hun idee of prototype met elektronica kostenloos zien
5. Wetenschapspaviljoen: rond actuele thema’s als wearable electronics en printed electronics mogen wetenschaps- en onderzoeksinstellingen hun ontwikkelingen laten zien.