Wearables zijn hot. Naast de mobiele telefoons is er een enorme groei aan slimme armbanden, sieraden, headsets en kleding. Ontwikkelaars van wearables staan voor uitdagingen. Gewicht en grootte zijn bij wearables van belang maar daarnaast is de betrouwbaarheid een belangrijk issue. Tijdens het seminar ‘Reliability van Wearable Electronics’ staan sprekers stil bij de belangrijkste uitdagingen en het certificeren. Hoe kunt u in het design rekening houden met trillingen, temperatuur, (lichaams)vocht en bijvoorbeeld allergieën? Hierbij is er veel aandacht voor de elektronica.
Het seminar Reliablility van Wearable Electronics vindt plaats in de ochtend van 2 juni. Na de opening door dagvoorzitter Erik Veninga (TNO) gaat het seminar officieel van start. Harry Roossien laat vanuit Plantronics zien wat reliability betekent voor draagbare apparaten. Hij staat stil bij kwaliteit, invloedsfactoren, testfilosofieën, en de uiteindelijke testen.
YC Chen en Christine Toh van CSR (Cambridge Silicon Radio) ontwikkelen chips voor vele wearable toepassingen. In hun lezing laten ze zien waar designers op moeten letten bij de keuze voor de chips. Daarnaast geven ze ook aan wat de chipfabrikanten op dit moment aan het ontwikkelen zijn om in te springen op deze trends.
Maser Engineering gaat in op de bestaande en nieuwe mechanische testtechnieken die de robuustheid van draagbare elektronica moet aantonen en verbeteren. Vallen, schokken, trillen, buigen, rollen en slingeren zijn voorbeelden van testen waaraan de draagbare producten worden blootgesteld.
Ook wordt in het seminar uitgebreid stilgestaan bij het certificeren, het voldoen aan richtlijnen en de testen om zowel in Europa als in Amerika te kunnen en mogen verkopen.
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.