Smart fashion wordt gezien als een toekomstige miljardenindustrie. Veel bedrijven en onderzoeksinstellingen zijn er op dit moment mee bezig en het lijkt slechts een kwestie van tijd tot de grote doorbraak. Het meest voor de hand liggend is het toepassen van slimme kleding in de zorg (monitoren van hartslag, temperatuur en plaats) maar er zijn meer mogelijkheden. Tijdens het seminar op Electronics & Automation bespreken mode ontwerpsters, onderzoekers, wetenschappers en ontwikkelaars de laatste stand van zaken. Eef Lubbers (ontwerper van deze slimme lingerie) geeft een lezing over technologie, mode en lichaamstaal.
Dinsdag 2 juni opent Marina Toeters om 13.15 het seminar met de lezing Smart Fashion is economie én empathie. Ze geeft direct haar visie op de toekomstige mode. Geen goedkope mode meer, maar reactieve kleding die oplossingen biedt zowel praktisch, medisch of maatschappelijk. Een kentering in de sector, waarbij consumenten weer waarde gaan toekennen aan hun kleren. Vanuit die visie pleit modetechnoloog/-ontwerper Marina Toeters voor een goede samenwerking tussen modemerken en technici.
Door lezingen van TU Eindhoven en Holst worden bezoekers geïnformeerd over de belangrijkste technologische uitdagingen. Martijn ten Bhömer laat zien waar de TU Eindhoven op dit moment mee bezig is op het gebied van smart fashion maar focust zich vooral op de services en samenwerking die nodig zijn voor succes. Hoe zorg je ervoor dat smart fashion gewassen wordt? En ga je voor een reparatie naar een naaiatelier, of juist de elektronicawinkel? De totale keten moet er klaar voor zijn. Margreet de Kok (Holst Centre) geeft de meest technische lezing van de middag. Ze gaat dieper in op de verschillende manieren om elektronica in kleding te verwerken (folie of in garen). Het verbinden en het zorgen voor power zijn belangrijke uitdagingen in het ontwerp.
Het seminar wordt afgesloten met een aantal concrete praktijkcases en een toekomstvisie.
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een gratis bezoek.