Risicomanagement is een actuele term. De risico’s, dat elektronische apparatuur schade, letsel of andere nadelen oplevert, moeten geminimaliseerd worden. Op het gebied van elektromagnetische storingen vraagt dat om deskundigheid en richtlijnen. Marcel van Doorn van Philips Innovation Services biedt dat in zijn presentatie over de Medische EMC standaard. Hij geeft de stappen in het proces aan, om de risico’s te managen. De voorzitter van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging, Jan-Kees van der Ven (RH Marine), gaat in op de voordelen van een transformator, om risico’s bij het ontwerp van een installatie te voorkomen.
De medische EMC standaard (IEC 60601-1-2:2014) wordt vanaf 31 december 2018 verplicht in de Verenigde Staten en Europa. Dat zal een grote invloed op de medische industrie krijgen en de nieuwe uitgave biedt uitdagingen aan het minimaliseren van risico’s veroorzaakt door elektromagnetische storingen. De apparatuur moet tijdens de operationele levensduur voldoen aan de vereisten en dat vraagt ook het nodige van de testen, toegepaste componenten en onderdelen. De presentatie van Marcel van Doorn biedt zowel EMC experts als machinebouwers, OEM’ers en andere engineers de gewenste deskundigheid voor risicomanagement.
De presentatie van Jan-Kees van der Ven van RH Marine gaat in vogelvlucht in op een aantal voordelen van het gebruik van transformatoren. De presentatie besteedt ook aandacht aan een aantal risico’s waar aan gedacht moet worden bij het ontwerp van de installatie. De focus hierbij ligt op EMC aspecten maar beperkt zich daar niet tot. Er komen meer onderwerpen aan de orde. Denk aan de verzwakking van common mode verstoringen, reductie van harmonische verstoringen, schakeltransiënten en schade.
Het brede netwerk van deskundigen is aanwezig op het event EMC-ESD in de Praktijk. U kunt zich hier aanmelden voor een gratis bezoek.