Terugblik bezoek Metafas en matchmaking met de EMVT vereniging
Vrijdag 18 november bracht een groep ESD leden een bedrijfsbezoek aan Metafas in Asten en heeft daar onder begeleiding van Luc van Neer een zeer interessante rondleiding genoten. Metafas is specialist in het ontwikkelen en produceren van front- en bedieningspanelen voor machines (user interfacing), waarmee een “brug” tussen mens en machine wordt gevormd.
De gehele productielijn hiervan is in eigen huis en men kan daarom het volledige (eind)product van ontwerp tot assemblage fabriceren, met allerlei mogelijkheden van bewerkingen, zoals o.a. zeefdrukken, pick and place, frezen, stansen en graveren. De unieke combinatievoordelen van een grafische én een mechanische werkplaats in één. Hierdoor zijn kleine oplages mogelijk en is Metafas in staat om écht maatwerk te bieden.
Een breed productengamma kenmerkt Metafas
Naast frontfolies, touchscreens (membraanschakelaars), en bedieningspanelen is men ook gespecialiseerd in printed electronics. Door de combinatie van zeefdruktechniek, elektronica en de jarenlange kennis en ervaring hierin, worden allerlei innovatieve toepassingen voor verschillende branches ontwikkeld.
Metafas is in vele marktsegmenten duidelijk aanwezig; denk bijvoorbeeld aan producten voor de medische wereld zoals frontfolies en frontpanelen.
Door het toepassen van flexibele folies in combinatie met elektronica kunnen prachtige resultaten worden bereikt. Deze worden overigens ook veelvuldig toegepast in industrietakken zoals o.a. de scheepsbouw en procesbesturing.
Metafas streeft een zo hoog mogelijke kwaliteit na en werkt daarom ook volgens het door TÜV Nederland gecertificeerd ISO 9001 kwaliteitssysteem.
Matchmaking EMVT – HAN
Op woensdag 23 november 2022 organiseerden wij met de EMVT (Elektromagnetische Vermogenstechniek) vereniging een matchmaking bijeenkomst bij HAN W@TTS in Arnhem. Ruim 20 leden bezochten de in 2019 geopende bijzondere infrastructuur voor onderzoek en onderwijs op het gebied van energietechnologie.
Hier staan o.a. opslagsystemen, practicumsets voor elektrotechnieklessen, een zogenaamde ‘smart grid tafel’ en trainingssystemen waarin meerdere energiecomponenten aan elkaar zijn gekoppeld. Die technologie kan door verschillende partijen gebruikt worden voor onderwijs en onderzoek.