Het testen van lithium-ion batterijen
Door de toename van de (grootschalige) energieopslag neemt vanzelfsprekend ook de vraag naar accu’s en batterijen toe. Hiernaast zijn er onderzoeken gaande over de mogelijkheden om de capaciteit van deze accu’s en batterijen te verhogen. Met de toename van het gebruik van Li-ion batterijen komen er ook steeds meer vragen over de kwaliteit, capaciteit en veiligheid. Uiteraard van de producenten die deze batterijen gebruiken in hun eindproduct maar ook vanuit de verzekering en brandweer. Hoe kunnen we de Li-ion batterij beter en (nog) veiliger maken?
Tijdens Energy Storage 2020 gaan meerdere exposanten in hun lezingen in op de specificaties, veiligheid en het testen van Li-ion batterijen.
De oplossing voor het nog beter en veiliger maken ligt volgens André Handgraaf van TT&MS in het meer en uitgebreider testen. Tijdens zijn presentatie gaat hij in op de elektrische testen van een batterijcel, batterijmodule en een compleet batterijsysteem. Denk hierbij aan batterijcel isolatie en partial discharge test, impedantie test, capaciteitstest, zelfontladingstest, batterij management systeem testen en life time testen (al dan niet onder verschillende condities).
Exposant DENIOS gaat in op de mogelijke gevaren van deze Li-ion batterijen, wanneer deze niet verantwoord worden gebruikt en/of opgeslagen. Exposanten Elincom electronics, Weiss Technik, Keysight Technologies en Batenburg Mechatronica gaan respectievelijk in op de basisprincipes en toepassingen van Li-ion batterijen, klimaatsimulatietesten en nieuwste technologieën en testapparatuur voor cellen met lage impedantie. Spreken deze onderwerpen u aan? Meld u dan hier aan voor een gratis bezoek aan het event. Het volledige lezingenprogramma kunt u hier inzien.
Graag tot ziens tijdens het Energy Storage event op 13 februari 2020 in Van der Valk Hotel Vianen!