Inline meten van de samenstelling van desserten met vaste ingrediënten zoals rijst en rozijnen is geen probleem.
Dessertjes, wie houdt er niet van? En natuurlijk willen we dat het iedere keer even lekker smaakt. Daarom is de opvolging van de samenstelling tijdens de productie zo belangrijk. Het meten van concentraties of samenstelling in vloeistoffen kent iedereen. Als daar vaste ingrediënten aan toegevoegd worden, is het vaak lastiger. Met een inline refractometer vormt dit geen enkel probleem.
Neem nu de productie van rijstpap. Warm water of melk, suikerstroop en rijst zijn de basisingrediënten. Soms worden er nog smaakstoffen zoals kaneel toegevoegd en rozijnen. In de verschillende fases van de productie wordt water toegevoegd. Die hoeveelheid water mag zeker niet te veel zijn om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen en de efficiëntie van de productie te handhaven.
Lees hier de applicatienota over het gebruik van refractometers bij de productie van rijstpap.
Bekijk hier de productpagina van de K-Patents PR-43-A hygiënische refractometer.
Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.