Wat geeft de slimme integratie van sensoren, regelklep, actuator en rekenkracht in één instrument voor mogelijkheden en voordelen in de voedingsmiddelenindustrie? De nieuwe manier van control toegelicht.
In de voedingsmiddelenindustrie zijn de utiliteitsprocessen vaak net zo belangrijk als de productieprocessen. Door middel van integratie van sensoren kunnen utiliteitsprocessen worden geoptimaliseerd en gedigitaliseerd, waarbij onderhoudsprocessen simpeler en effectiever tot uitvoering komen.
George Borst, Business Development Leader BeNeLux, zal – aan de hand van praktijkcases uit het veld – toelichten hoe de nieuwe manier van control bij kan dragen aan een optimaler proces om zo de balans tussen energie- en utiliteitsconsumptie te optimaliseren. Daarnaast zal George uitleg geven over de term continuous improvement, waarbij proces- en apparaatgerelateerde storingen worden geminimaliseerd. Hierdoor functioneren processen betrouwbaarder, veiliger en optimaler.
De continue evoluerende technologieën om ons heen vereisen adaptatie van zowel mens als machine. Dagelijks profiteren consumenten van deze nieuwe technologieën en ontwikkeling. Ook in de procesindustrie is deze evolutie zichtbaar. In tijden van vergrijzing, waar de ‘’nieuwe generatie’’ die digital-native is, het hoofd moet kunnen bieden aan technologieën op het gebied van zowel sensoren, regelingen, communicatie en dataverwerkingsanalyse voorziet FOCUS-ON in een radicale evolutie in de procesindustrie door de continue vraag naar slimmere, meer verbonden, veilige en modulaire instrumenten. Door gebruik te maken van bewezen sensor- (KROHNE) en regeltechnologie (SAMSON) in combinatie met Machine Learning (AI) biedt FOCUS-ON een antwoord op dit radicale evolutievraagstuk. Met FOCUS-1 ontstaat er een nieuwe manier van control, welke de flow voor altijd doet veranderen.
Door Georg Borst, FOCUS-ON (names SAMSON Regeltechniek)