DBCA-VGME-Sertum Webinar: “De nut en noodzaak van commissioning in de gebouwde omgeving in Nederland”


Datum:           11 maart 2021
Tijd:               
16.00 – 17.15 uur
Locatie:          Online

Sprekers: 

Programma:
Vragen kunnen tijdens het gehele webinar gesteld worden

16.00 uur: Opening door dagvoorzitter en introductie van de start van het register van commissioners
16.05 uur: Presentatie 1 (eindigend met stelling en Q&A)
16.15 uur: Presentatie 2 (eindigend met stelling en Q&A)
16.25 uur: Presentatie 3 (eindigend met stelling en Q&A)
16.35 uur: Gesprek tussen sprekers onder begeleiding van dagvoorzitter
17.05 uur: Conclusie
17.15 uur: Einde webinar

ONDERWERP:

Wat is commissioning, wat is een commissioning manager, hoe werkt het en wat is het proces?

Commissioning is een proces wat waardevol is omdat het belang van de vastgoedinvesteerders en vastgoedbeheerders gediend wordt. Wel met respect voor, maar boven de belangen van de realiserende of onderhoudende partijen staat.

Opleveren met de juiste kwantiteit en met kwalitatieve, functionerende en presterende installaties die voldoen aan het vastgestelde in opdracht gegeven programma van eisen zonder major restpunten, wie wil dit nou niet?

De faalkosten van niet werkende of niet presterende installaties zijn traditioneel 10 á 15% van de kosten en bij een project waar commissioning wordt toegepast is de faalkostenreductie groter dan de kosten voor initiële commissioning.

Commissioning kost geen geld het creëert en behoud waarde van de assets en is mede daarom waardevol. Commissioning die wordt uitgevoerd door gecertificeerde, vakbekwame specialisten, al dan niet in team verband, ze zijn het technisch geweten, de ‘ogen en oren’ en/of accountants van de techniek. Maar vooral gepassioneerde en gedreven procesmanagers die het belang van de vastgoedinvesteerders- en beheerders behartigen.

Dit webinar geeft een duidelijke uitleg over commissioning. Hierbij worden de rollen van de opdrachtgever, adviseur en commissioner naast elkaar geplaatst. Met als doel tot een betere kwaliteit te komen en het behalen van een hoger rendement van een gebouw zonder grote restpunten en hoge faalkostenreductie.