Online Workshop REACH – Chemische stoffen goed geregeld!


REACH Workshop – Webinar 29 juni 2020
REACH: achtergrond, verplichtingen, maar hoe en wat?

De bedrijven zijn verantwoordelijk

Alle bedrijven die omgaan met chemicaliën – als fabrikant, importeur, distributeur of downstreamgebruiker – hebben te maken met REACH. Dit heeft betrekking op stoffen als zodanig, in mengsels (preparaten) en in voorwerpen. Het doel van REACH is dat alle bedrijven in de keten van een stof een zo veilig mogelijke productie, distributie en gebruik voor mens en milieu kunnen garanderen. De verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijven.

REACH een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Welke verplichtingen en gevolgen heeft deze verordening voor jouw voorwerpen die je op de markt plaatst.

1) REACH verplichtingen voor voorwerpen (artikelen) die je op de Europese markt plaatst. Wat moet je van jouw leveranciers weten om aan je eigen verplichtingen te kunnen voldoen? Welke verplichtingen heb je eigenlijk?

2) De afvalstoffenwetgeving (EU Kader richtlijn Afvalstoffen) informatie over verplichtingen vanaf 2021 (vullen van de SCIP database), wat betekent dit per 2021 voor jouw organisatie?

3) Wat als jouw voorwerp een Medisch Hulpmiddel is dat onder de MDR (Medical Device Regulation) valt? Ook de nieuwe Stoffeneisen in de MDR (die niet in de oude MDD stonden), die naar de REACH wetgeving verwijzen.)

4) ROHS toepassingsgebied: Hoofdlijnen, uitzonderingen en processen.

De workshop kent een goede mix van theorie en praktijk, waardoor je met de verkregen handvatten direct na het volgen van de workshop in jouw eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt gaan. De workshop is interactief. De groepsgrootte is maximaal 24 deelnemers.

Doelgroep:

  • Regulatory affairs Staf: personeel van bedrijven dat verantwoordelijk is voor het voldoen aan de Europese regels bij het op de markt plaatsen van het product.
  • Purchasing / supply chain staf van producten en stoffen die op de Europsese markt worden gekocht en in uw product worden gebruikt of verwerkt.
  • HSE (Health Safety & Environmental) Staf.

Aanmelden en kosten: Aanmelden kan via het de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. De kosten bedragen € 100, – exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed; voor niet-leden € 200, – exclusief btw per persoon.

Online Webinar
Maandag 29 juni, 10.00 – 11.30 uur

Spreker:  Jean Marc Abbing, Senior consultant Environment & Safety, Royal Haskoning DHV