Webinars
Het Power Electronics event vond digitaal plaats van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni 2021. Verspreid over drie dagen werden 21 interactieve presentaties gegeven die trends en ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica belichtten. Alle presentaties zijn terug te kijken via deze link.
Batterij en Fuel Cell emulatie, wat zijn de voordelen voor uw testopstelling?
In deze presentatie zal nader worden ingegaan op welke wijze en waarmee een batterij en fuel cell is te emuleren en welke voordelen dit met zich meebrengt. Bekijk hier de presentatie.
Customized battery testing – step by step
U wordt geïnformeerd over testnormen en specificaties, veiligheids- en beveiligingsprocedures, gevarenniveaus en soorten tests die moeten worden uitgevoerd voor veilig testen en een veilig eindproduct. Bekijk hier de presentatie.
De veilige bedrijfsvoering van Batterij-energieopslagsystemen
Een Batterij-energieopslagsysteem is meer dan een batterij en een schakelaar of oplader. Het gaat om energiebeheersing en veiligheid. Juist als het er op aan komt moet de energie veilig en beschikbaar zijn. Het lijkt een hype te worden om lokaal batterijen te gaan plaatsen, zodat we “groen” bezig zijn, maar hier schuilen gevaren, die om vakmanschap vragen. Vakmanschap die een particulier niet heeft. Bekijk hier de presentatie.
Electrochemical Impedance Spectroscopy (EIS) van Fuel Cells of Lithium-ion batterijen met gebruikmaking van een Power Analyzer
In deze presentatie laten we zien welke methoden beschikbaar zijn voor het meten van de impedantie en gaan we dieper in op één van hen, namelijk de Electrochemical Impedance Spectroscopy (EIS). Bekijk hier de presentatie.
Energy (Battery) Storage Systemen – Het op juiste wijze monitoren en vroegtijdig herkennen van isolatiefouten
Tijdens de presentatie zal er worden ingegaan op het toepassen van de juiste meetmethodieken van isolatiebewaking bij (Batterij) Energie Storage systemen. Waarom juist de keuze van een zwevend (IT) netstelsel een betere keuze is dan geaard en welke meetmethodieken juist niet mogen worden toegepast. Bekijk hier de presentatie.
Energy storage – the big picture
De presentatie gaat in op de drie grote trends die het elekticiteitsvoorzieningssysteem van de toekomst karakteriseren en vervolgens dieper ingaan op de rol van elektrische energie opslagsystemen hierin, de snelle ontwikkelingen van batterijsystemen en de fysische grenzen hiervan. Bekijk hier de presentatie.
Het verschil tussen een goed BMS en een gemiste kans
Een BMS maken kan elke elektronicus, maar vaak blijkt in de praktijk pas wat er mist, en anders had gemoeten. Voorkom deze gemisten kansen door gebruik te maken van ervaringen van anderen. Bekijk hier de presentatie.
Is peakshaving van zonneparken een oplossing voor schaarse netcapaciteit?
Enpuls heeft praktijkonderzoek uitgevoerd naar een mogelijke oplossing voor de transport schaarste die is ontstaan door de snelle groei van zonne-energie. Middels deze pilot is in theorie en de praktijk onderzocht wat de mogelijkheden zijn van de inzet van een batterij in combinatie met een zonnepark om de elektriciteitsnetten beter te benutten. Bekijk hier de presentatie.
Klimaat neutraal bouwen met de DENS Hydrozine aggregaat
DENS heeft een aggregaat ontwikkeld dat zonder de uitstoot van schadelijke emissies elektriciteit op elke gewenste locatie kan beleveren. Hiermee is dit type aggregaat de ruggengraat van de geëlektrificeerde bouwplaats van de toekomst. Bekijk hier de presentatie.
Lithium batterijen, wat moet een engineer naast de elektronica nog meer weten voor CE en transport?
Als je lithium batterijen toepast of toe wil passen in je elektronica, moet je wel wat randzaken voor elkaar hebben. In dit webinar lichten we enkele normen en de werkwijze toe, zoals IEC62133, benodigd voor je CE dossier; UN38.3 benodigd voor de luchtvracht. Bekijk hier de presentatie.