Hoe schat je de essentie van softwareontwikkeling op juiste waarde?
Intemo, GBO en Van Mierlo zijn bedrijven die allemaal een verschillende positie in de waarde keten hebben. Daarmee heeft iedere partij een essentiële en complementaire rol in de software ontwikkeling en de totale product ontwikkeling. Hoe stem je de verantwoordelijkheden goed op elkaar af, hoe organiseer je dat en hoe manage je zo’n project? Aan de hand van actuele voorbeelden willen we het publiek de boodschap meegeven om de essentie van software ontwikkeling op waarde te schatten.
Fulco Verheul, Van Mierlo Ingenieursbureau, Janus Hoeks, Intemo & Jeroen op ten Berg, GBO
Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie
Van software naar hardware. De overeenkomsten tussen functionele softwaretalen en architecturen.
Traditioneel is er een groot verschil tussen hardware-architectuur en software, gedreven door de grote verschillen tussen architectuur specificatie talen (VHDL/Verilog) en software talen (Python, C).Binnen de softwaretalen is een stroming genaamd functionele programmeertalen. Hieruit zijn een aantal software programmeertalen voortgekomen die succesvol zijn toegepast binnen allerlei software velden. Voorbeelden van deze programmeertalen zijn Haskell en Scala. Wij stellen dat er, fundamenteel, niet veel verschil zit tussen deze functionele programmeertalen en architectuur ontwerp talen. Tegelijkertijd hebben Haskell en Scala meegelift op de enorme hoeveelheid tooling ontwikkeld binnen de software wereld (abstractiemogelijkheden, code deel platformen, etc.).
De presentatie laat de overeenkomsten zien tussen functionele softwaretalen en architecturen.
Martijn Bastiaan, QBayLogic
Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie
Het voorkomen van dure en tijdrovende “leermomenten” bij het ontwerpen/gebruiken van embedded software
In deze presentatie gaan we in op een aantal punten die belangrijk zijn bij het invoeren van embedded software t.a.v. de keuze van tools, een softwareplatform, de werving van engineers, opzet van een ontwikkelproces en de keuze tussen inkopen/uitbesteden of zelf doen.
We nemen u mee in een verhaal dat gebaseerd is op ‘leermomenten’ uit de praktijk. Zaken die achteraf gezien logisch bleken maar men graag had voorkomen.
Gerard Fianen, INDES-IDS
Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie
Paneldiscussie
Afsluitend nemen de sprekers plaatst in een paneldiscussie waar zowel in wordt gegaan op uitdagingen die in de presentaties naar voren zijn gekomen als andere uitdagingen die we in de markt op softwaregebied tegenkomen. Ook krijgen aanwezigen de kans een standpunt te delen met het panel. De discussie wordt in goede banen geleid door clusterlid Gilbert Gadet van Logic Technology.
Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie