Bedrijven die voedingsmiddelen vervaardigen zoals melkpoeder, hebben te maken met wettelijke eisen op het gebied van emissie. Stofmetingen worden ingezet om binnen de emissie richtlijnen van de productielocatie te blijven, maar ook om te voorkomen dat stofontwikkeling de continuïteit van het proces verstoort. Daarbij is een gasexplosie niet per definitie risicovoller dan een stofexplosie.
Een veel voorkomende applicatie in de voedingsindustrie is het bewaken van stoffilters middels het tribo elektrische principe. Een eenvoudige en continue meting van stof in een (open) ruimte of rookgaskanaal zorgt ervoor dat stoffilters tijdig kunnen worden vervangen. Is een vol continue meting of monitoring vereist, dan hebben wij ook daarvoor een passende oplossing. Onze analyzers voldoen aan de laatste normen en standaarden, zijn uitvoerbaar als ATEX variant en met diverse opties gericht op uw proces.
Voor de juiste stofmeting voor uw proces neemt u contact op met Product Manager John Heidenreich, via tel.nr. 0162-460404 of via email. Bekijk hier alle stofmetingen voor de de voedingsindustrie.