Johma voedt u met de praktische uitdagingen rond Flow en pH meters
De spreker van Johma op het Flow & Analyse event, Remco Rijsenbrij, daagt eindgebruikers uit in de beschrijving van zijn presentatie. De spreker heeft behoefte aan innovatie met begrip. Het gaat uiteindelijk om de oplossing en de praktische uitwerking. Remco Rijsenbrij haakt vooral in op de implementatie en gebruiksvriendelijkheid. De relevante focus voor de oplossing zal per eindgebruiker verschillen. De beste manier om dit aan te pakken, is door in gesprek te gaan met de partijen in de bedrijfsketen.
In de presentatie van Remco Rijsenbrij wordt uiteengezet hoe Johma flowmeters en pH meters toepast en welke praktische problemen / issues daarbij komen kijken. Welke ontwikkeling is wenselijk op het gebied van flowmeters / pH meters vanuit het perspectief van de eindgebruiker?
Daarvoor is het ten eerste van belang hoe en waar Johma flowmeters toepast. Met andere woorden: hoe wordt high tech apparatuur ingezet bij een kleiner bedrijf met minder opgeleid personeel en wat heeft dit tot gevolg?
Hoe weten de mensen in het bedrijf dan wat je meet en hoe weet je of het proces een afwijking vertoont of de meter zelf? Hoe gaat het ‘storing zoeken’ in zijn werk met middel-hoog en vaak autodidactisch opgeleid personeel? Hoe krijgt Johma de juiste meters, zonder de kennis van een system integrator?
De beide dagen van het Flow & Analyse event bieden u de uitdaging, om uw samenwerking met de bedrijfsketen op een hoger niveau te zetten. Het gaat dus niet alleen om de innovaties, maar hoe de instrumentatie uiteindelijk bij u wordt toegepast.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.
Voordelen van analyse apparatuur in de industrie
In de breedte van de industrie wordt steeds meer gevraagd van analyse apparatuur. Er zijn voorbeelden te noemen in Oil & Gas, Chemie en de voedingsmiddelenindustrie, dat analyse apparatuur nauwkeuriger de samenstelling moet bepalen of onder extremere omstandigheden betrouwbare metingen dient te verzorgen. Voor industriële eindgebruikers biedt het lezingenprogramma diverse voordelen van meetprincipes.
De presentatie van Yokogawa Europe Solutions gaat in op de verbrandingsoptimalisatie middels Tunable Diode Laser Spectroscopie. De nadruk ligt op het verbeteren van de efficiency en het verhogen van de veiligheid van industriële heaters. Naast een reductie van het brandstofverbruik en het terugdringen van emissie wordt ook de levensduur van eventueel in het proces aanwezige katalysatoren aanzienlijk verlengd. De basis hiervoor wordt gevormd door de analyse van zuurstof, koolmonoxide en methaan middels Tunable Diode Laser Spectroscopie in combinatie met DCS en een safety systeem.
JUMO Meet- en Regeltechniek toont aan de hand van praktijkvoorbeelden de voordelen van het toepassen van een inductieve geleidbaarheidsmeting ten opzichte van een conventionele conductieve geleidbaarheidsmeting.
Jan Bakker van ABB gaat in op de specifieke voordelen van Swirlmeters ten opzichte van de traditionele vortex meters. In de presentatie worden voordelen aangehaald, zoals leiding configuratie; hogere viscositeit, lager meetgebied etcetera. Hiermee wordt het unieke Swirl meter principe vergeleken met het principe van traditionele vortex meters. Tevens worden de mogelijkheden toegelicht van druk en temperatuur compensatie volgens de laatste internationale normen.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.
Meetprincipes: de basis is van belang
Bij het toenemen van de complexiteit in processen en samenstellingen van de chemische substanties, biedt de basis van meetprincipes onverwachte oplossingen. Door het meedenken van toeleveranciers kunnen fouten voorkomen worden in de technische toepassing en de interpretatie van de meetresultaten. Om dit te illustreren worden drie sprekers aangehaald die presentaties geven over debietmetingen, thermische meetprincipes en pH meters.
Karl Diependaal van WIKA Benelux zal in zijn presentatie ingaan op de optimalisatie van een proces door het gebruik van een correcte verschildruk debietmeting. Debietmetingen worden vaak uitgevoerd via een orifice plate (meetflens) als meetprincipe. Ondanks de lange bestaansgeschiedenis komen er in de gebruikerspraktijk dikwijls niet geheel correcte interpretaties voor.
Door de meting correct te dimensioneren zijn er zeker voor zware proces toepassingen en grote leiding diameters, economisch gezien de beste resultaten te verkrijgen. Er wordt nadruk gelegd op de engineering grootheden en het effect op nauwkeurigheid en betrouwbaarheid indien deze fout geïnterpreteerd worden. Aanvullend worden de voordelen van deze debietsmeting ten opzichte van andere meettechnieken besproken.
De presentatie van E+E Elektronik zal ingaan op de thermische meetprincipes van sensoren onder druk. Dit bedrijf onderhoudt standaarden voor diverse parameters in Oostenrijk en is specialist op het gebied van relatieve vochtigheid, dauwpunt, luchtsnelheid en CO2 transmitters.
Bart Küpers van Endress+Hauser gaat in zijn presentatie in op pH meters. De pH meting is verreweg de meest gebruikte analysemeting in (industriële) processen. In principe is deze meting eenvoudig in gebruik maar tegelijkertijd zijn er belangrijke DO’s en DON’Ts waar vaak geen rekening mee gehouden wordt. Tijdens de presentatie wordt de pH theorie gecombineerd met praktische voorbeelden om zo de beginner vertrouwd te maken met pH metingen. Tegelijkertijd wordt de specialist een nieuw inzicht gegeven.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.