Heineken: Contract management en automatisering in de praktijk
Door de juiste inzet van instrumentatie en automatisering zijn er verbeteringen mogelijk in uw industrie. Denk aan kalibratiemanagement, voorspellen van onderhoud en voorkomen van storingen. Maar vaak is het beheer van de technische installatie uitbesteed en liggen de contracten voor jaren vast. Hoe ga je op een goede manier om met contract management en profiteer je optimaal van huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen? Toine van den Heuvel en Theo van der Steen van Heineken spreken over deze herkenbare thematiek op donderdagochtend 11 juni op het Flow & Analyse event in De Kuip Rotterdam.
De twee hoofdlijnen in de openingslezing zijn herkenbaar voor alle industrieën. Als eerste spreekt Toine van den Heuvel over de werkwijze van contract management bij Heineken. Een structurele aanpak en heldere communicatie met leveranciers is belangrijk om de automatisering en de vele meetinstrumenten in de brouwerij te managen. Het doel is om zoveel mogelijk operationele en financiële prestaties te optimaliseren. Tegelijkertijd wil je uiteraard (bij het toepassen van nieuwe apparatuur) downtime voorkomen. Wat kan er van de instrumentatie verwacht worden? Als tweede punt vertelt Theo van der Steen, senior engineer bij Heineken over de verwachtingen van automatisering in de toekomst. Welke tools zijn er voor systematische optimalisatie en vooral welke consequenties heeft dat in de praktijk voor onder andere de kwaliteit en het onderhoud?
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.
Kalibratie van vloeistofmeters cruciaal voor correcte metingen
Als vloeistoffen verkocht worden tussen bedrijven in de olie- en andere industrieën gebeurt dit meestal met ingebouwde meetsystemen. Het hart van een dergelijk systeem is de vloeistofmeter. Een onjuiste werking van dit instrument kan leiden tot grote afwijkingen. Daarom moeten deze vloeistofmeters regelmatig gekalibreerd worden. De EuroLoop-installatie voor het kalibreren van vloeistofmeters met behulp van vloeibare koolwaterstoffen is beschikbaar voor commerciële kalibraties. Jos van der Grinten van NMi Euroloop geeft uitleg over de installatie, provers en temperatuurmeting en toont de prestaties van de installatie aan de hand van concrete resultaten.
Op het Flow & Analyse event 2015 is er ook veel informatie in te winnen over de huidige wet- en regelgeving in relatie tot technologische ontwikkelingen. Paul Brummelkamp van Envico Environment-Control legt bijvoorbeeld de basisprincipes uit van het meten van kwik emissies. De aandacht van lokale overheden en uitvoerende diensten voor het terugbrengen van de uitstoot van kwik emissies is toegenomen. Maar hoe meet je kwik nu eigenlijk? Wat zijn de huidige wettelijke eisen en wat wordt er verwacht in de toekomst?
In de duo-presentatie “Oh nee, het moet MID certificeerd worden” spreken Eugene de Raaff van ODS Metering Systems en Wim Volmer van NMi Euroloop over dat de Measuring Instrument Directive (MID). Zij geven de laatste stand van zaken omtrent deze metrologische regelgeving. Vanaf 2016 is er geen alternatief meer aangezien de transitieperiode dan afloopt. Het is dus de moeite waard u nu verder te laten informeren over de mogelijkheden van MID.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.
Flowmetingen: basics of… + Laatste ontwikkelingen
Het Flow & Analyse event is de ideale plek om een indringend overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in meet- en regelapparatuur voor de industrie. Technologen ontlenen hun waarde vaak aan hun specialistische kennis. Hoe terecht ook, echte waardetoevoeging is pas mogelijk wanneer over de grenzen van de eigen discipline ‘crossings’ worden gemaakt. Vanuit die filosofie wordt tijdens het Flow & Analyse event 2015 kennis gepresenteerd die zowel interessant is voor personen die net in de meet- en regeltechniek starten als professionals die een verversing op een specifiek gebied wensen.
In een presentatie van ruim 50 minuten wordt door drie specialisten van A-B-T BV., KROHNE Nederland en ODS Metering Systems ingegaan op de Basics of Flowmetingen. Tijdens de presentatie worden de basisaspecten van verschillende meettechnieken evenals algemene applicatiegegevens besproken. De flowmetingen(meters) kunnen nog zo goed zijn, uiteindelijk gaat het erom wat de klant wil en verwacht van de flowmeting.
Behalve kennisoverdracht van de basis technieken van flowmetingen wordt er ook ingegaan op de laatste ontwikkelingen. Ralph Kwaaitaal van Flexim Instrument informeert de bezoekers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Clamp on Flow techniek. Wat kan wel en wat kan niet, meten bij zowel lage als hoge temperaturen, ondergrondse leidingen meten, het meten van zwavelzuur met een clamp on meter zijn een aantal punten die naar voren komen in deze presentatie.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.