Industriële eindgebruikers delen hun visie, benut hun krachten
Op 20 en 21 juni zijn diverse eindgebruikers aan het woord. Zo zal Ronald Hoenen van DSM een moderne kijk op het ontsluiten van het potentieel bij de medewerkers geven. In bedrijven en organisaties wordt vaak niet alle kracht, potentie, kennis en kunde van alle medewerkers optimaal benut ten faveure van de prestatie. De spreker toont een gedragsmodel voor medewerkers en vooral leiders. Andere eindgebruikers delen tijdens de Instrumentatie & Analyse Dagen hun kennis ook met u.
Rubis Terminal zorgt voor ‘State of the art’ opslag van olie en chemicaliën. Met veel gevoel voor verantwoordelijkheid en passie worden basiswaarden als flexibiliteit, veiligheid en focus op de klant verzorgd. Daar hoort een sterke aandacht op de kwaliteit van instrumenten en analyse apparatuur bij, vooral om goed Asset Management uit te kunnen voeren. Ed Kool zal voor de vakspecialisten op een luchtige wijze ingaan op het technische vakmanschap bij Rubis Terminal, om de ‘Assets’ goed te beheren en meerwaarde te bieden aan klanten.
Zeton ontwerpt en bouwt, al meer dan 30 jaar, pilot plants (proeffabrieken) in de breedste zin van het woord en voor de meest uiteenlopende processen. Dit kunnen pilot plants zijn voor polymeersynthese of katalysator-screening, maar ook voor de productie van biobrandstoffen of het winnen van metalen. Deze plants verschillen behoorlijk, maar hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal een veelvoud aan instrumenten en analyse-apparatuur bevatten.
De integratie, functionaliteit en het samenspel van de instrumentatie en analyse zijn per pilot plant en klant verschillend en voor elk project weer uniek. Omdat Zeton zowel pilot plants ontwerpt als bouwt, heeft een procestechnoloog in verschillende stadia van een project met instrumentatie en analyse te maken. In de presentatie van Joost van Bennekom van Zeton zal een aantal voorbeeldcases aan bod komen, om aan te geven hoe het proces van selectie tot uiteindelijk resultaat in z’n werk gaat. Er wordt in ieder geval aandacht besteed aan een driefasenscheider, een pH-regeling en een unit waarin door middel van zowel analysedata als instrumentgegevens een volledige massabalans wordt afgeleid.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan de Instrumentatie & Analyse Dagen.
Verwacht het onverwachte
De actuele ontwikkelingen van connectiviteit en digitalisering geven een grote toegevoegde waarde aan instrumenten en analyse apparatuur. Een aantal presentaties haken in op de, wellicht, onverwachte mogelijkheden die instrumentatie gaat bieden. Onder de titel ‘expect the unexpected’ presenteert Gerard van Boven van Emerson Automation Solutions over de volgende stap: process condition monitoring. De voordelen van de vernieuwingen zitten in hogere betrouwbaarheid, een betere beschikbaarheid, efficiency en effectiviteit.
Gerard van Boven gaat in op de condities waaronder een fabriek of een plant opereert. Hij presenteert de voordelen voor het ‘asset management’ in verbeteringen van veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Als vervolg op de diagnose van instrumenten en verificaties van slimme instrumenten is de ‘process condition monitoring’ de volgende stap. De soepele integratie en overgang in verschillende systemen komt aan de orde.
Er is ook een stap te zetten naar analyse apparatuur. Siegfried Van Cauwenberge zal namens Emerson Automation Solutions op 21 juni ingaan op de online analyzers. In zijn presentatie geeft hij een inkijk in de basis van validatie- en kalibratiemethoden van analysetechniek (NDIR/GC/TDL/QCL), die leiden tot een hogere betrouwbaarheid.
De process analyse wordt op 20 juni tevens aangehaald door Bruno Richir van SICK. Dit bedrijf is naast analyzers voor emissiemeetsystemen ook actief binnen de procesanalyse. Aan de hand van een applicatie wordt de aanpassing van de PGS29 regelgeving rond zuurstofinertisatie voor opslagtanks in een praktijkvoorbeeld toegelicht.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan de Instrumentatie & Analyse Dagen.
Moderne behandeling van vloeistoffen
In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwe fabrieken neergezet, die ‘state-of-the-art’ behandelingen van vloeistoffen verzorgen. Denk aan de voedingsmiddelenindustrie waar Fonterra en CONO Kaasmakers moderne plants met innovatieve technologie hebben neergezet. De concrete kennis voor vernieuwingen in de behandeling en metingen van vloeistoffen zit bij grote systeemleveranciers en system integrators, maar ook juist bij de aanbieders van instrumenten en analyse apparatuur.
Tijdens de Instrumentatie & Analyse Dagen wordt de kennis aangeboden en twee presentaties gaan dieper in op metingen in vloeistoffen. Roelof Keizer van Kero Quality legt bijvoorbeeld uit dat concentratiemetingen in vloeistoffen met behulp van geluidssnelheid een zeer betrouwbare en robuuste meetmethode is. Het kan in veel gevallen voorkomen dat er geen stalen beschikbaar gesteld kunnen worden, doordat de vloeistoffen giftig en/of agressief zijn. In deze media kun je dan ook een solide kalibratie maken.
De presentatie van Joran Paets van JUMO Meet- en Regeltechniek laat de mogelijkheden van ‘smart’ oplossingen en het inzetten van digitale sensoren voor vloeistofbehandeling zien. Voor iedere specifieke toepassing bij het neutraliseren is er een juiste regeling. De spreker laat zien hoe de bestaande neutralisatie installatie geüpgrade kan worden naar Industry 4.0.
Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan de Instrumentatie & Analyse Dagen.