Cybercrime; wees voorbereid op het onbekende
Cybercriminelen en hackers hebben toenemende interesse voor de servers en applicaties in datacenters. Om informatie te stelen die geld oplevert, uit concurrentieoverwegingen, om de beveiliging te testen, of gewoon voor de lol. Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Het neemt steeds professionelere vormen aan. Cybercriminelen richten zich allang niet meer uitsluitend op de grote bedrijven en overheidsinstellingen. Als grootste bedrijfstak van Nederland is het MKB steeds vaker doelwit van cybercriminaliteit.
Ook benieuwd naar wat een hacker doet? Wouter Arts van Smarts IT / Security geeft u in zijn presentatie een kijkje in het leven van een hacker. Hoe kijkt hij naar zijn potentiele doelwitten? Welke risico’s kunt u tegen komen en hoe beveiligt u zich hier tegen? Als ethical hacker kan hij u hier op een laagdrempelige manier van alles over vertellen. Deze sessie geeft het publiek een stimulans om zowel zakelijk als privé, veiliger te werken en te leven.
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich bewust zijn van de gevaren, én echt cyberveilig handelen? Door gedrag te ontleden in motivatie, capaciteit en gelegenheid, en te zoeken naar menselijke, technische en organisatorische mogelijkheden om dat gedrag te veranderen.
De mens is vaak ‘de zwakste schakel’ bij informatiebeveiliging. Gedragsverandering van medewerkers in een organisatie is daarom essentieel. Inge Wetzer van Hoffmann Bedrijfsrecherche & Cybersecurity legt in haar presentatie uit hoe gedragsverandering kan worden bewerkstelligd.
Bekijk hier het gehele programma en meld u aan voor een bezoek