Op 15 december organiseerden Green IT Amsterdam en IT Room Infra voor haar leden een gezamenlijke bijeenkomst. De vraag die deze meeting centraal stond was hoe de markt (datacenters/computerruimtes) er in de toekomst uitziet. Wordt het groot, groter, grootst, of blijft er een markt voor kleinere ruimtes? IDC verwacht zelfs dat het aantal datacenters ter wereld afneemt vanaf 2017, zie artikel.
Met de sprekers en de aanwezigen werden de verschillende scenario’s bekeken en ook welke invloed dit zal hebben op de (toeleverings)markt. Is er straks nog plaats voor lokale spelers of wordt het een spel van global companies? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat lokale innovatieve oplossingen en technologie ook in de toekomst ontwikkeld en toegepast kunnen blijven worden?
Locatie: FHI in Leusden
Agenda
14.00 – 14.30 uur – Ontvangst
14.30 – 15.15 uur – Bouwen aan het datacenter van de toekomst (download presentatie)
In een toekomst die wellicht dichterbij is dan je denkt, zullen we mogelijk ergens zijn uitgekomen omdat we ooit die richting zijn uitgegaan, mits we niet tijdig van richting veranderen. In grote steden als Beijing is het nu al gewoon om de zon niet meer te kunnen zien door luchtvervuiling. Als we niet bewust de controle nemen en veranderen wacht deze toekomst ook op ons in West – Europa. Vandaag de dag hebben we de kennis en de kans om van koers te veranderen. Lex Coors zal tijdens zijn presentatie een duurzame visie voor de komende 5-8 jaar voor de datacenter industrie met u delen.
Lex Coors, Interxion
15.15 – 16.00 uur – Groot, groter, grootst? Wat betekent dit voor de keten (download presentatie)
De datacenters worden steeds groter maar waar houdt dit op? Waar liggen de grenzen van de local companies (integrators en leveranciers)? En kan er op de huidige manier worden gewerkt. Raymond probeert de aanwezigen een scenario te schetsen maar vraagt zich af of dit wel de juiste discussie is. We faciliteren met elkaar de datagroei maar zouden we niet met elkaar wat tegen de datagroei moeten doen?
Strukton Worksphere, Raymond van den Tempel
16.00 – 16.30 uur – Discussie
16.30 – 17.30 uur – Borrel