Het Nederlandse elektriciteitsnet behoort tot de meest betrouwbare netwerken van de wereld. Desondanks zijn er vorig jaar 21.533 storingen in het elektriciteitsnet opgetreden. Moderne apparatuur en maatregelen om aan de strengere eisen op het gebied van energiebesparing te voldoen, zorgen voor een minder stabiel elektriciteitsnet. Samen zorgen ze voor een verhoogd risico op storingen: een spanningsdip is niet te voorkomen. Tijdens IT Room Infra bespreekt Arjan Pit van Fortop automation & energy control op welke manier je met een spanningsdip om kan gaan zonder dat apparatuur uitvalt.
Bij een spanningsdip kan apparatuur uitvallen of vallen verbindingen weg. Vaak weten we niet eens wat de oorzaak van een dip is; we tasten hier figuurlijk in het duister. Door een installatie op de juiste manier te monitoren, wordt inzichtelijk hoe lang een dip geduurd heeft en wanneer de dip heeft plaatsgevonden. Dit is essentiële informatie voor iedereen die de beschikbaarheid van de installatie wil waarborgen. Arjan Pit legt op een praktische manier uit hoe u spanning dips binnen de geldende normen kan herkennen.
Ook blikseminslag kan voor veel schade zorgen binnen een datacenter. Door Residual Current Monitoring (RCM) sensoren toe te passen binnen PDU’s kan schade worden voorkomen. De sensoren zijn ook op afstand uit te lezen. Tilo Püschel van Bachmann vertelt over de mogelijkheden.
Bekijk hier het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.