De sprekers van het LabAnalyse event in de sessie ‘Voeding’ zoeken de uitersten op van de analysetechnieken. Binnen NIZO worden screening platforms ontwikkeld waarbij de uitdaging zit in snelheid, hoeveelheid maar ook kleine volumen en lage concentraties. FrieslandCampina stelt weer hoge eisen aan de robuustheid en selectiviteit
Algen, een nieuwe bron
Algen zijn snelgroeiende organismen die op basis van fotosynthese efficiënt voedingsstoffen uit water en koolstofdioxide vanuit de lucht benutten. Door cellen van algen gecontroleerd kapot te maken, is het mogelijk om waardevolle biomoleculen te verkrijgen. Deze kunnen na verdere scheidingen dienen als interessante bouwstenen voor chemicaliën en
GC-IMS analyse van VOC’s in levensmiddelen
De combinatie van een gaschromatograaf (GC) met een Ion Mobility Spectrometer (IMS) is dé oplossing voor een snelle en selectieve detectie van onder andere vluchtige organische componenten (VOC’s) in levensmiddelen. De FlavourSpec bestaat uit een automatische headspace-injector, voorzien van GAS software met een zeer eenvoudig menu voor
Quant platform voor oliën, vetten en ongemalen voedingsproducten
Al velen jaren worden in de laboratoria van de voedingsmiddelen-industrie verschillende natchemische analyses op eetbare oliën en vetten uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan de bepaling van het trans- en vrije vetzuurgehalte, verzepings-, jood- en zuurgetal. LipidQuant FT-NIR spectrometer biedt voor deze analyses een kortere tijd (2/3