Tijdens LabAnalyse komen diverse sprekers aan het woord over analysetechnieken die gebruikt worden in voedingsonderzoek. Zo bespreekt dr. Maurien Olsthoorn van DSM Biotechnology Center de uitdagingen bij de biotechnologische ontwikkeling van voedselingrediënten. Prof. dr. Joeri Vercammen van de Universiteit van Gent spreekt over het gebruik van SIFT-MS
Inzet FT-IR bij milieuonderzoek naar microplastics
Het plastic probleem is een onderwerp dat niemand zal zijn ontgaan. Greenpeace voert niet alleen actie voor een beter milieu, ze doet ook al jaren wetenschappelijk onderzoek naar de karakterisering van micropastics als milieuverontreinigende stof. Dr. David Santillo, Senior Scientist bij Greenpeace Research Laboratories vertelt in zijn
Procescontrole bij de productie van dranken: snelle en nauwkeurige resultaten met reflectometrie
Om incidenten zoals desinfectieresten in dranken, bacteriële aantasting van vruchtensap of grondstoffen van lage kwaliteit te voorkomen, is procesanalyse een integraal onderdeel van het productieproces. Voor een snelle, maar betrouwbare bepalingen in het productieproces biedt het innovatieve Reflectoquant®-systeem van Merck kwantitatieve digitale resultaten met behulp van een
SETARAM Setline: toegankelijke thermische analyse
Setaram biedt al meer dan 70 jaar hoogwaardige instrumenten voor materiaal karakterisatie, zelfs bij de meest uitdagende experimenten. Met de introductie van de Setline® maakt Setaram zijn expertise op het gebied van thermische analyse beschikbaar voor academische toepassingen, zoals materiaalkunde, metallurgie, polymeren en fysische chemie, chemische energie,