Digitaal Darwinisme is een term voor de komende jaren. Deze term wordt gebruikt om situaties aan te geven waarin de technologie harder loopt dan de mens. Voor de toekomst van het laboratorium gaan we daarin nog ontdekken. Maar we weten al veel. Zeker is dat het laboratorium gaat democratiseren. Apparatuur wordt steeds sneller, gebruiksvriendelijker en komt dichterbij de mens te staan. Wim de Ridder, hoogleraar Toekomstonderzoek van Universiteit Twente, start de dag met een kijkje in de toekomst.
Een andere trend is de sterke groei van de afzetmarkt van laboratoria-informatie. DNA-onderzoek wordt steeds goedkoper en steeds meer mensen zijn op zoek naar gepersonaliseerde voeding, gepersonaliseerde medicijnen en gepersonaliseerde geluksbeleving. Het laboratorium wordt een schakel in de informatieketen die begint bij de Quantified Self apparatuur van de consument en eindigt bij de welzijnscentra die hen professioneel begeleiden.
Voordat Wim de Ridder hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente werd, was hij werkzaam als wetenschappelijk medewerker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en van 1975 tot 1983 hoofd Economisch Bureau en Planning van de NMB-Bank. En als neventaak was hij tot 2007 directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming, kenniscentrum van het bedrijfsleven. Naast zijn werk als hoogleraar geeft hij presentatie over zijn vakgebied. Tijdens het LabAutomation event zal zijn presentatie ingaan op de ontwikkelingen van automatisering, de verwachtingen voor de toekomst en de gevolgen ervan.
Meld u aan voor een bezoek.