3-MCPD and Glycidyl Esters in Foodstuff – A Fully Automated Analytical Method
Dr Susanne Kühn van Institute Kirchhoff uit Berlijn zal tijdens LabAutomation namens Instrument Solutions en zijn Duitse partner Axel Semrau haar ervaring met de geautomatiseerde analyse van 3-MCPD en Glycidyl Esters in voedingsmiddelen met het LabAutomation publiek delen. Haar presentatie start om 13:30uur.
De druk op analytische laboratoria met betrekking tot tijd en kosten neemt alsmaar toe. Om in deze markt te kunnen concurreren is innovatie noodzakelijk. Institute Kirchhoff Berlijn is een onafhankelijke service verlener met jarenlange ervaring in het analyseren van voeding, drinkwater, gebruiksvoorwerpen, farmaceutische producten en diervoerders. Onze laboratoria maken gebruik van een uitgebreid scala aan procedures en zijn toegerust met de meest geavanceerde analyse-instrumenten.
Voor analyses op voeding hebben officiële methoden de overhand. Hoewel analytische methoden sterk worden gereguleerd, is er altijd ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het is noodzakelijk om niet alleen te focussen op zeer gevoelige detectiesystemen, maar ook op geoptimaliseerde monstervoorbereiding. tijdens deze lezing zal de automatisering van een gestandaardiseerde methode worden gepresteerd aan de hand van de 3-MCPD en Glycidyl-esterbepaling in voeding. Door de DGF C-VI 18 (10) methode te combineren met het MCPD Workstation, is een efficiënte kwantificering van deze gemeenschappelijke analyseparameter voor vetten, olien en vette voeding mogelijk. De achtergrond van de 3-MCPD-analyse zal worden toegelicht, validatiegegevens zullen worden gepresenteerd en de toepasbaarheid op een breed scala van voedingsmiddelen zal worden getoond’, aldus Dr Susanne Kühn van Institute Kirchhoff uit Berlijn.