Verbetering van efficiëntie en vergroten van de research output zijn de belangrijkste redenen voor implementatie van een elektronisch labjournaal. Maar welke factoren bepalen of deze doelen ook daadwerkelijk worden behaald? Sinds de lancering van eLABJournal van Bio-ITech hebben zij hier veel ervaring mee opgedaan die ze graag met u delen.
De afgelopen jaren zijn elektronische labjournaals steeds populairder geworden. Er zijn veel verschillende systemen verkrijgbaar met elk hun eigen voor- en nadelen. Het verschilt sterk per laboratorium welk systeem de beste optie is. Er zijn echter enkele succesfactoren die voor iedereen van belang zijn: volledigheid, flexibiliteit en ondersteuning.
Volledigheid
Een elektronisch labjournaal is meer dan een notitieapplicatie om resultaten te noteren. Naast volledige traceerbaarheid komt de meerwaarde van een elektronisch labjournaal uit de integratie van protocollen, samples en verschillende typen data. Een experiment is niet volledig zonder al deze elementen en een effectief elektronisch labjournaal combineert deze elementen naadloos.
Flexibiliteit
Niemand houdt er van om een werkwijze aan te passen omdat de software dat vraagt. Om die situatie te voorkomen is een flexibele opzet van een elektronisch labjournaal vereist. Ieder lab is anders en het elektronisch labjournaal dient daar op aan te sluiten. Niet andersom.
Ondersteuning
Het is van groot belang dat een elektronisch labjournaal is ontworpen met kennis van de activiteiten in een laboratorium. Dit geldt tevens voor een succesvolle implementatie. Ondersteuning door experts met een laboratoriumachtergrond verzekert u van een optimale aansluiting op uw labwerkzaamheden.
Bent u geïnteresseerd om hier meer over te leren of bent u benieuwd naar de oplossingen die Bio-ITech kan bieden? Schrijf dan nu in en bezoek dan hun stand op de informatiemarkt van LabAutomation 2019.