Nanotechnologie, je ziet het niet, maar het is overal!
• In de chips van in je mobiele telefoon, krachtiger dan de PC van drie jaar oud
• Nano-zonnecellen verwerkt in coatings, in bouwmaterialen, in de producten van jouw bedrijf? om stroom op te wekken.
• Nano Medicines die per cel in je lichaam ingrijpen tegen kanker.
• ‘Organs-on-Chip’, gekweekte menselijke of dierlijke cellen die rechtstreeks op een chip reageren op allerlei testen en zo dierproevenoverbodig maken.
De mogelijkheden van nanotechnologie zijn baanbrekend en inmiddels voor iedereen van belang. Vroeg of laat krijgt elk bedrijf, elke organisatie er mee te maken.
Van Science Fiction naar de dagelijkse praktijk
FHI, MinacNed, Saxion en de Hogeschool Utrecht organiseren op donderdag 30 maart de hands-on workshop “ NanoTech 4 Dummies, nanokennis voor iedereen.”
Nanotechnologie is een belangrijke ‘key enabling technology’ en daarmee van grote betekenis voor veel sectoren zoals elektronica, instrumentatie, life sciences, medische technologie, laboratorium technologie en telecommunicatie. Kleiner dan voor het blote oog waarneembaar maakt nanotechnologie voor niet-ingewijden ongrijpbaar, mysterieus.
Dat kan en hoeft niet zo te blijven. Natuurlijk hoeft niet iedereen zelf met nanodeeltjes te werken. Een keer zien en ervaren hoe dat gaat helpt echter enorm om te kunnen beoordelen waar en wanneer nano van belang kan zijn in je eigen organisatie. “ Je maakt mij niks meer wijs” en “Nu zie ik nieuwe kansen voor mijn organisatie”. Dat zijn de resultaten van deelname aan de workshop.
Hoe werkt het?
In de workshop “ Nanotech4 Dummies, nanokennis voor iedereen” maakt u in een aantal praktische experimenten kennis met verschillende facetten van nanotechnologie.
De opzet van de workshop is erg hands-on, zodat u zich na afloop vrij voelt het gesprek aan te gaan over nanotechnologie met mensen binnen en buiten uw organisatie. De begeleidende experts kunnen daarnaast allerlei specifieke vragen uit uw eigen praktijk beantwoorden.
Doelgroep
De workshop is gericht op iedereen die te maken heeft of vermoed te krijgen met nanotechnologie of geïnteresseerd is in de mogelijkheden, maar hierin zelf niet is opgeleid. Denk hierbij aan beleidsmedewerkers, R&D managers uit andere technologische sectoren, investeerders of de marketing medewerker, boekhouder of andere medewerker van een technologiebedrijf.
Datum, plaats en locatie
Donderdag 30 maart 2017 bij Saxion, M.H. Tromplaan 28 in Enschede van 10.00 tot 17.00 uur.
Aanmelden en kosten
De kosten bedragen
€225,- (excl. btw) per persoon voor leden van FHI en MinacNed.
€345,- (excl. btw) per persoon voor niet-leden
Aanmelden kan door gebruik te maken van de interactieve folder of door een e-mail te sturen aan Susanne van Boxtel (projectmanager): s.van.boxtel@fhi.nl.
De workshop wordt georganiseerd door FHI / MinacNed, Saxion Hogescholen en de Hogeschool Utrecht, met steun van de MIT-regeling topsector HTSM.