Van 10 t/m 12 november vindt de Food & Beverage online kennisweek plaats. Het laboratorium is een belangrijke factor binnen de voedingsmiddelenindustrie. Niet alleen is het lab van belang in de R&D fase, bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook onderwerpen als voedselveiligheid, kwaliteit en voedselauthenticiteit zijn aan de orde van de dag. Tijdens deze kennisweek vertellen experts, door middel van webinars, onder meer over innovatieve analyse technieken, analyse van oliën, vetten, allergenen en pathogenen en het monitoren van de productielijn.
Aanmelden? Hoe gaat het in zijn werk
Het programma vindt u hier:
Dinsdag 10 november
13:00-13:30 | Voedselveiligheid in een veranderend klimaat
Wieke van der Vossen, Voedingscentrum |
14:00-14:30 | Environmental monitoring: How clean is your production line?
Hinke Dekter, Boom |
15:00-15:30 | Oil and fat analysis throughout the food chain (ENG)
Dr Kevin Nott, Oxford Instruments Magnetic Resonance on behalf of SALM EN KIPP |
Woensdag 11 november
13:00-13:30 | De voedselveiligheidslaboratoria van de toekomst: inzet van drones, smartphones en mobiele meetapparatuur
Arjen Gerssen, Wageningen University & Research |
14:00-14:30 | Flow based mass spectrometry for sensitive and robust pesticide determination in complex food matrices (ENG)
Aristide Ganci, PerkinElmer |
15:00-15:30 | Improved Extraction from complex Food Samples using PDMS-Overcoated SPME Fibers (ENG)
Klaus Buckendahl, Merck |
Donderdag 12 november
13:00-13:30 | Determination of Contaminants in Food and Food Packaging – a closer look in the analytical toolbox (ENG)
Uwe Oppermann, Shimadzu |
14:00-14:30 | Glyphosate & Co. – Five reasons why direct analysis is a breeze (ENG)
Claudia Rathmann, Waters |
15:00-15:30 | Reliable Certified Reference Materials for Food Testing (ENG)
Matthias Nold, Merck |
Deze online kennisweek wordt georganiseerd in samenwerking met de branche Industriële Automatisering. In de ochtenden van 10, 11 en 12 november bieden zij een aanvullend webinar programma waarbij de technische ontwikkelingen binnen de procesautomatisering voor de voedingsmiddelenindustrie centraal staat. Bekijk hier het programma door experts uit de industriële automatisering.
De Food & Beverage online kennisweek wordt mede mogelijk gemaakt door: