Analis is distributeur en producent van wetenschappelijke apparatuur en totaalinrichting voor laboratoria. Analis vertegenwoordigtin de BeNeLux het innovatieve franse familiebedrijf Erlab.
Het principe van een zuurkast waarbij de lucht naar buiten geleid wordt kent iedereen. Vandaag zijn deze dan ook niet meer weg te denken uit het lab. De lucht naar buiten afvoeren dmv een zuurkast is een oeroud principe dat zelfs in de nieuwste laboratoria wereldwijd nog vaak gezien wordt als de meest praktische oplossing. Na jarenlang onderzoek staat er een sterk alternatief op de kaart: een recirculatiekast met een filtratietechnologie op basis van geactiveerd koolstof. Werken met chemische stoffen in de chemische-, farmaceutische-, cosmetische-, agro-food-, ziekenhuizen en onderwijssector kan vandaag op een veiligere en groenere manier met een filtratietechniek!
Erlab, een Frans familiebedrijf en pionier in deze filtratietechnologie, is sinds 1968 gespecialiseerd en gepassioneerd door de ontwikkeling van oplossingen tegen het risico van inademing van toxische stoffen in het lab. Al meer dan 50 jaar doet Erlab onderzoek naar deze filtratietechnologie op basis van actieve koolstof, vanwege zijn uitzonderlijke adsorptie-eigenschappen. Met respect voor normering en wetenschappelijke criteria slaagt Erlab erin om deze technologie te optimaliseren zodat chemische verontreinigende stoffen in de lucht op een stabiele en onomkeerbare manier kunnen worden ingesloten. Vandaag zie je dat de verschillende soorten geactiveerde kool die het bedrijf ontwikkelde in heel wat toepassingen gebruikt worden, zoals waterbehandeling, oplosmiddelen terugwinning, chemische katalyse, precisie wegen, enz. Elk van deze toepassingen vereist geactiveerde koolstof waarvan de fysisch-chemische eigenschappen uniek en specifiek aangepast zijn.
Zeer strenge specificaties en internationale protocollen is de noodzaak om steeds telkens weer innovatieve “filters” te ontwikkelen voor een breed toepassingsgebied. Adsorptie is mogelijk voor een heel breed spectrum van moleculen zonder risico van desorptie. Bij elke aanvraag voor een recirculatiekast gaat dan ook steeds een grondige studie vooraf, om te bepalen of filtratie de juiste oplossing voor uw lab en toepassing is. Het prestatieniveau, dat wordt bevestigd door de verkregen resultaten van de eValiquest, is een garantie voor de veiligheid van de gebruikers.
Bij filtratie is er geen sprake is van luchtconsumptie. De lucht wordt simpelweg gefilterd en teruggebracht in het lab. Er wordt dus niet gebruik gemaakt van de infrastructuur van het gebouw en alle opgewarmde lucht gaat niet verloren door een afzuiging naar buiten. De voordelen van filtratie vertalen zich niet alleen in een uiterst mobiele en flexibele oplossing, maar beperken evenzeer de impact op het milieu en de belangrijkste problemen van onze huidige wereld: energiebesparing. Het ecosysteem dat Erlab ontwikkelde biedt een uniek assortiment producten aan die bedrijven toelaat enerzijds hun ecologische voetafdruk ter verkleinen en anderzijds de bescherming van hun laboratoriumpersoneel te waarborgen.