Bepaalde stoffen kunnen schadelijk zijn voor mens of milieu, bijvoorbeeld omdat ze explosief, giftig of kankerverwekkend zijn. Wie werkt met deze stoffen, moet zichzelf en anderen beschermen tegen de gevaren daarvan. In laboratoria is het van belang om hier goede gedragscodes, veilige opslagwijzen en veilige werkprocessen voor vast te stellen. Bij een groot verbond als de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), waaraan acht UMC’s zijn verbonden met ruim 65.000 medewerkers, is een speciale werkgroep die hierin actief ondersteuning biedt. Voorzitter Charlie Morales geeft
op 2 juni inzicht in de wijze waarop bewustwording van gevaarlijke stoffen voor 65.000 medewerkers wordt gecreëerd.
De NFU komt voort uit de Vereniging Academische Ziekenhuizen en heeft als doel ervoor zorgen dat instanties die beslissen over zorg, onderwijs en wetenschap in Nederland rekening houden met de bijzondere rol van de Universitair Medische Centra. Binnen de organisatie van de samenwerkende UMC’s zijn tal van commissies en werkgroepen actief die voor een bepaald onderwerp een opdracht krijgen.
Zo is veilig en gezond werken in een UMC een speerpunt. De werkgroep Gevaarlijke stoffen probeert dat te vertalen in praktische informatie, tips en afspraken als het gaat om het werken en het creëren van bewustwording met betrekking tot gevaarlijke stoffen. Op dinsdagochtend 2 juni wordt aan de hand van praktijkcases, regelgeving en praktische tips om bewustwording van uw medewerker te creëren op gebied van gevaarlijke stoffen.
Meld u aan voor een GRATIS bezoek.