De dynamiek van deze tijd vraagt om steeds efficiëntere Risk Management Tools, die het mogelijk maken snel en efficiënt nieuwe research uit te voeren zonder in te boeten op het gebied van veiligheid. Bij Shell is hiervoor is een HEMP-tool (Hazard and Effect Management Process) ontwikkeld, dat in de laboratoria wordt ingezet om de omvang van de risicoanalyse optimaal af te stemmen op de aard en omvang van de uit te voeren research. Ook
TLR International Laboratories werkt doorlopend aan het realiseren van een hoog veiligheidsniveau met als doel zero accidents.
TLR International Laboratories is een particulier laboratorium dat analyses verricht voor de kwaliteitscontrole van diervoeders, levensmiddelen en energie. Bij deze analyses wordt een veelvoud aan gevaarlijke stoffen gebruikt. In zijn presentatie vertelt Henk Heijthuijsen, manager QHSE bij TLR, hoe het laboratorium erin is geslaagd om met vallen en opstaan een hoog veiligheidsniveau te realiseren met als doel zero accidents. De basis ligt in het ter beschikking stellen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, uitgekiende softwareprogramma´s en trainingen als team. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt verteld hoe je voldoende draagvlak kunt creëren voor een gezonde veiligheidscultuur binnen een laboratorium.
In een zich ontwikkelende wereld stijgt de vraag naar goedkope, schone energie. Om hieraan te kunnen blijven voldoen, werken dagelijks zo’n 40.000 mensen bij Shell aan de ontwikkeling en verbetering van bestaande en nieuwe processen en energiebronnen. Shell heeft drie grote technologiecentra in Amerika, India en Nederland om deze research uit te kunnen voeren. De Shell laboratoria zijn optimaal ingericht en er zijn efficiënte werkprocessen. De Shell-organisatie heeft een zeer goede reputatie op het gebied van veiligheid en wil dat, waar mogelijk, continu verbeteren.
Gerard Hoekstein, Hogere Veiligheidskunde/Process-/LabSafety Consultant bij Shell vertelt in zijn presentatie over de HEMP-tool die bij Shell is ontwikkeld. Deze tool wordt ingezet in laboratoria om de omvang van de risicoanalyse optimaal af te stemmen op de aard en omvang van de uit te voeren research. Doelstelling daarbij is “Goal Zero” en een optimale besteding van dure researchtijd.
Wilt u deze presentaties bijwonen? Registreer dan nu voor een bezoek aan LabSafety.