het seminarprogramma van de WoTS worden actuele onderwerpen verder uitgediept. Hoe ziet bijvoorbeeld het laboratorium van de toekomst eruit? Saskia Reichelt van de TU Dresden vertelt hoe het Internet of Things de deur opent naar het SmartLab van de toekomst.
Fotonica levert een essentiële bijdrage aan het oplossen van hedendaagse én toekomstige maatschappelijke problemen. Tijdens het seminar Fotonica: toekomst of een kans voor nu? bespreken we hoe fotonica een rol speelt in het lab en op welke manier dit zich de komende jaren gaat ontwikkelen. De KNCV organiseert een seminar over de terugwinning van grondstoffen uit (afval)water.
Digitalisering, miniaturisatie en automatisering zijn, volgens de onderzoeksgroep SmartLab-systemen van het Institute of Natural Materials Technology aan de Technische Universiteit Dresden, de drie belangrijkste sleutelwoorden om het slimme laboratorium van de toekomst te karakteriseren. De onderzoeksgroep richt zich op research projecten op het gebied van Internet of Things (IoT), sensortechnologie, Big Data en automatisering in de laboratoriumomgeving en op het gebied van biotechnologie. Saskia Reichelt geeft haar lezing op donderdag 4 oktober om 13.00 uur in de Croesezaal. Wees verzekerd van een plek in de zaal en meld u nu aan!
Het seminar Fotonica: toekomst of een kans voor nu? geeft een inkijkje in de wereld van Fotonica. Ron van der Kolk van PhotonicsNL geeft een presentatie over de achtergronden van Fotonica. Arjen Amelink gaat in op de toepassing van licht in de geneeskunde, Lien Smeesters bespreekt de inzet van fotonica bij het verbeteren van voedselveiligheid en Shyama Banerjee praat over het gebruik van fotonica voor beton recycling inspectie. Dit seminar vindt plaats op dinsdag 2 oktober in de Croesefoyer.
Momenteel vindt er in (afval)waterland een verschuiving plaats van energie grootverbruiker, naar energie en grondstoffen terugwinning uit de “gratis” bron afvalwater. Op woensdag 3 oktober organiseert Jong KNCV hierover het seminar “The toilet flush: the next big opportunity in resource mining”. Jules Rombouts en Jure Zlopaša van de TU Delft Environmental Biotechnology-groep gaan in op het terugwinnen van biopolymeren uit afvalstromen. Kees Roest van KWR Watercycle Research Institute spreekt over innovatief toegepast onderzoek en Sigrid Scherrenberg van Evides gaat in op de waarde van afvalwater.
Schrijf nu kosteloos in voor een bezoek aan de beurs en deelname aan de seminars en/of een beursproject.