Inhoudelijke programma begint vorm te krijgen

Inhoudelijke programma begint vorm te krijgen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De beurs LabNL heeft een sterk inhoudelijk programma met drie thema’s, namelijk laboptimalisatie, life science en scheidings- en detectietechnieken.
In de vorige nieuwsbrief lieten we je al weten dat de aftrap van de beurs op dinsdag 26 september gedaan wordt door Erik Scherder, in dit artikel lees je meer over de invulling van het inhoudelijke programma.

Laboptimalisatie

De lezing van Erik Scherder is gericht op vitaliteit en het brein. Aansluitend aan zijn lezing organiseren we voor laboranten een workshop ergonomie. Veel repeterende handelingen, veel zittend of juist staand werken maakt het werk in een laboratorium fysiek belastend. In deze workshop geven we tips & tricks om hier beter mee om te gaan.

Daarnaast zijn we bezig om een seminar over data en een workshop over lean laboratory vorm te geven.

Life Science

Een van de onderwerpen die we binnen het thema life science aan de orde brengen zijn de ontwikkelingen in DNA-technologieën. Raymond Staals van de WUR neemt ons mee in het ontstaan van CRIPSRCas en de behaalde mijlpalen en geeft een uitkijkje naar nieuwe technologieën. Johan den Dunnen van LUMC geeft een lezing over op DNA-gebaseerde gezondheidszorg.

De succesvolle workshop tijdens WoTS 2022 over duurzaamheid krijgt tijdens LabNL 2023 een vervolg.

Verder willen we aan de slag met een seminar over sample management. Heb je hier ideeën over of wil je hierover meedenken? Neem dan contact met ons op via eline@fhi.nl.

Thema detectie- en scheidingstechnieken

Binnen het thema detectie- en scheidingstechnieken organiseren we een aantal interactieve sessies samen met onze contentpartner Avans+, namelijk:

  • Welke kolom kies ik voor welke applicatie
  • De voor- en nadelen van detectie systemen.
  • Basisoverwegingen voor de aanschaf van een apparaat.

We willen zo op een laagdrempelige manier de labmedewerker helpen met hele praktische zaken waar hij/zij in zijn werk mee te maken krijgt.

Daarnaast zetten we een tweetal seminars op, namelijk over PFAS en over superkritische vloeistofchromatografie. Heb jij klanten of relaties die hierover een presentatie willen geven? Laat het ons weten via wendy@fhi.nl.