Wanneer is het optimale moment om aging assets te vervangen? Moeten ze wel vervangen worden of zijn er andere oplossingen? Wat is de oplossing met de laagste levensduurkosten? Wat zullen de onderhoudskosten zijn over de rest van de levensduur? Deze vragen hebben een enorme impact op de levensduurkosten van een assetsysteem, maar zijn lastig te beantwoorden.
Tijdens de presentatie van Martin van den Hout van Agidens op de WoTS hoort u hoe u deze vragen kunt beantwoorden door in een restlevensduuranalyse technieken uit asset management en reliability engineering te combineren. Meld u nu aan voor een bezoek aan het Life Cycle Management seminar.
Maar er zijn meer lezingen die dieper in gaan op het omvangrijke thema van Life Cycle Management. Jaap Westeneng van Endress + Hauser legt uit dat optimaal rendement vooral door samenwerking te behalen is. Life Cycle Management (LCM) wordt in het bijzonder bepaald door werkprocessen. Door middel van samenwerking en het organiseren van workshops is de efficiëntie te verhogen. Door verlenging van de eigen werkprocessen naar de klanten krijgt de plantowner inzicht in het LCM proces. Samen worden er dan verbetervoorstellen voor standaardisatie, migratie en kritiekheid gemaakt.
Joris van den Burg vervolgt namens Yokogawa met een pleidooi voor veilige, beveiligde en betrouwbare assets. Om assets veilig en betrouwbaar te beheren is van cruciaal belang, dat kan met concrete maatregelen gestimuleerd worden of ‘onder de motorkap’ verscholen blijven. Indien Life Cycle Management diensten integraal worden opgenomen verbetert dat de beschikbaarheid en productiviteit met de zekerheid van een veilig productieproces.