Diagnose stellen op basis van handzame testmethoden is een ontwikkeling waardoor diagnostiek dichtbij de patiënt komt. Bovendien komen er meer nieuwe testmethoden beschikbaar. Huisartsen gebruiken deze testmethoden om snel uitsluitsel te krijgen over bepaalde waarden, zodat een diagnose beter te stellen is. Dit fenomeen wordt Point of Care Testing genoemd. Op 6 oktober tijdens de beurs World of Technology & Science wordt er in het seminar Point of Care Testing uitgebreid besproken wat deze ontwikkelingen in de dagelijkse praktijk van zorg en laboratoria betekenen.
Dit seminar biedt inzicht in de actuele en toekomstige ontwikkelingen van Point of Care Testing, welke in samenwerking met de werkgroep PoCT van NVKC wordt georganiseerd. Diverse ervaringsdeskundigen en specialisten delen hun kennis en ervaringen met de aanwezigen, waardoor verschillende vakgebieden en standpunten worden belicht. Ervaringsdeskundigen van Jeroen Bosch Ziekenhuis en van SALTRO vertellen hoe de dagelijkse praktijk van PoCT in beide instellingen verloopt. Onderzoekster Michelle Kip van Universiteit Twente bespreekt haar onderzoekservaring van troponine testen op basis van Point of Care. Geert-Jan Dinant van Maastricht University licht toe wat de ontwikkeling van Point of Care voor de huisartsenzorg betekent. Een meer technische inslag wordt door Jeroen Cornelissen van SelfCare en Guus Rijnders van Universiteit Twente uiteengezet.
Dit seminar vindt plaats op donderdagochtend 6 oktober 2016 tijdens WoTS, waarmee informatie wordt gegeven over praktische ontwikkelingen van Point of Care Testing. Het seminar biedt de mogelijkheid om accreditatiepunten te verkrijgen voor de aanwezige bezoekers. Een bezoek aan de beursvloer van World of Technology & Science is een absolute must.
Vergroot uw kennis op gebied van Point of Care Testing en bezoek het seminar. Klik hier voor meer informatie en via de registratiemodule kunt u zich gratis aanmelden voor het seminar.