De bekendheid van Elon Musk moet tegenwoordig gelijk zijn aan die van Bill Gates of Steve Jobs. Als hij persoonlijk minder bekend is, dan zal toch in ieder geval Tesla of het principe van een elektrische auto in de buurt komen. De supersnel stijgende ster van de CEO van Tesla Motors gaat samen met extreem ambitieuze plannen. Met SpaceX wil Elon Musk terugkerende raketten vanuit de ruimte verwezenlijken. Met dat bedrijf heeft hij ook een hyperloop competitie uitgeschreven, waarbij een Delfts studententeam in de finale zit.
Het principe van de hyperloop is het reizen met minimale luchtweerstand in een buis (onder zeer lage druk). Meneer Goddard heeft dit eerder onderzocht en zijn vrouw heeft het in 1945 gepatenteerd. De Hyperloop Competitie en verschillende hyperloop bedrijven proberen sinds kort de droom te realiseren en dat spreekt enorm tot de verbeelding. De Nederlandse belofte is: van Amsterdam naar Parijs in dertig minuten.
Het team van de TU Delft, dat meedoet aan deze competitie, is bij de voorronde als tweede geëindigd in een deelnemersveld van 115 studententeams. De onthulling op 30 juni 2016 van het prototype, dat naar de finale gaat, was een spektakel op zich. Als je Elon Musk op het podium ziet verschijnen in de voorronde dan voel je de hele zaal trillen en als je de film van de onthulling van de Delftse Hyperloop ziet, overvalt je het zelfde gevoel.
Die Hyperloop van het Delftse team kunt u gewoon meemaken op de beursvloer van de World of Technology & Science (4 t/m 7 oktober in Jaarbeurs Utrecht). Vanzelfsprekend is de beursvloer geen testbaan, maar de studenten die de Nederlandse inbreng hebben mogelijk gemaakt kunnen u alles laten zien, wat u wilt weten. Los van de animaties, de competitie en de films is dit daadwerkelijke contact een unieke gelegenheid.
Op de beursvloer zijn diverse stands te bezoeken met dergelijke Exciting Technology, zoals een F16 flight simulator en de Precision Room van ASML.
Via de registratiemodule kunt u zich aanmelden voor een gratis bezoek aan de World of Automation.