FHI opereert als federatie van technologiebranches vanuit een ijzersterk collectief. Vier toonaangevende branches – industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, en laboratorium technologie – vormen FHI tot een hecht netwerk.
Als federatie van technologiebranches legt FHI de focus op collectieve marketing, individuele dienstverlening en belangenbehartiging voor de ruim zeshonderdvijftig aangesloten bedrijven. Voor individuele leden worden de voordelen van deze activiteiten geconcretiseerd in clusters waarin gelijksoortige bedrijven zijn georganiseerd.
In totaal bundelen deze brancheorganisaties ruim zeshonderdvijftig bedrijven, leveranciers van producten en diensten voor de industrie, research & development en wetenschap.
Als lid van een FHI-branche maak je deel uit van een netwerk van technologieondernemers die zich grotendeels in dezelfde markt bewegen en waarin alle kennis en expertise samenkomen. Je deelt en vergaart er kennis; online, binnen clusters, tijdens workshops, netwerkbijeenkomsten, events of beurzen. Waar je er niet alleen voor staat in een continu veranderende omgeving.
De voordelen in het kort:
- Kom in contact met een enorm netwerk van (potentiële) klanten en partners via het neutrale FHI-contentplatform , beurzen als WoTS, Electronics & Applications en LabNL, en tal van events
- Vraag advies over thema’s als bedrijfsvoering, juridische procedures via FHI Advies en personeelszaken
- Ontvang collectiviteitskorting van onze partners (bijvoorbeeld bedrijfsverzekeringen)
- Maak gebruik van de modelovereenkomsten en algemene voorwaarden (beschikbaar via MijnFHI)
- Laat ons opkomen voor jouw belangen
Historie
FHI werd geboren in 1956. De heren F. G. van Drunen en W. J. de Koning besluiten de coöperatieve vereniging ‘Het Instrument’ op te richten. Het hoofddoel van de beide founding fathers is het organiseren van een beurs voor de leveranciers van laboratoriumapparatuur. Dit wordt vanaf een zolderkamer geregeld. In de Apollohal in Amsterdam start Het Instrument met een bescheiden manifestatie.
In de jaren zeventig neemt de vereniging een eigen kantoor in Soest in gebruik. De beurs verhuist in 1988 naar de Jaarbeurs in Utrecht. Maar in de jaren negentig verandert er veel binnen de organisatie: in 1991 wordt de coöperatieve vereniging omgevormd naar Federatie Het Instrument om eind negentiger jaren FHI, federatie van technologiebranches, genoemd te worden. Het bureau is vanaf deze periode niet langer louter een beursorganisatie, maar ontwikkelt zich meer en meer tot een brancheorganisatie. Tussentijds verhuist de federatie van het organisatiebureau in Soest (dat te klein werd) naar een locatie in Amersfoort.
Ook het nieuwe millennium kent voor FHI nieuwe mijlpalen. In 2004 wordt op de beurs Het Instrument de één miljoenste bezoeker verwelkomd en op 6 april 2021 bestond FHI 65 jaar!
Sinds september 2008 is FHI gevestigd in Leusden. Door de samenwerking met de FEDA is Het Instrument in 2014 overgegaan in World of Technology & Science. Daarnaast organiseert FHI in de oneven jaren de beurzen Electronics & Applications en LabNL, terwijl er elk jaar zo’n dertig events worden gehouden.