Naast de plenaire lezingen van Ericsson, Agentschap Telecom en Universiteit Twente is er een uitgebreid parallel lezingprogramma met 18 lezingen. Tijdens deze lezingen gaan sprekers dieper in op nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën antennes, base stations, broadcast / satcom systems. Onno de Meijer van DARE!! Projects spreekt bijvoorbeeld over de ontwikkeling van een passief intermodulatie test systeem voor Chinese ruimtevaart.
De constante vraag naar hogere datasnelheden in SatCom systemen stellen steeds hogere eisen aan de bandbreedtes van de kanalen. Om aan de minimale eisen van de signaalruis-verhouding te kunnen voldoen, nemen zendvermogens in de satelliet steeds verder toe. Het verhogen van de zendvermogens is niet zonder risico en kan een grote impact hebben op de werking van andere systemen in de satelliet. Gecombineerde zendsignalen die zich tegelijkertijd in een passief onderdeel van de satelliet bevinden, kunnen leiden tot stoorsignalen als gevolg van passieve intermodulatie (PIM). Als deze stoorsignalen in de uplink band vallen, kan dit leiden tot een onbruikbaar systeem. Onno de Meijer van DARE!! projects legt uit hoe ze het test systeem ontwikkeld hebben.
Zoran Kulovnjak van Viavi Solutions presenteert de nieuwe mogelijkheden van een base station analyzer. Deze analyzer kan met behulp van RFoFiber technologie problemen in kaart brengen en oplossen vanaf de grond door de fiber in de base band unit (BBU). De spreker gaat in op de gebruikte techniek en de voordelen die deze techniek biedt ten opzichte van de bestaande technieken/systemen.
Ook Mitch Haft van L-3 Narda-MITEQ gaat in op design aspecten en technologieën om energie en ruimte efficiency bij SatCom broadcast systemen.
Bekijk het totale programma en meld u aan voor een bezoek