Transparante productieprocessen
De industrie wordt uitgedaagd, om de productieprocessen volledig transparant te laten zijn, zodat de voordelen in de markt bereikt kunnen worden. De trend is een verschuiving van massaproductie naar massale opvolging van klantenwensen. Dat betekent dat een grote reeks (sterk verschillende) vragen van klanten vertaald kunnen worden naar een soepel lopende productie.
Dit vraagt om tracking & tracing en krachtige auto-id toepassingen. Deskundigheid is te vinden op het Auto ID event.
Partner AIM Nederland gaat op hun site in op de ontwikkelingen voor tracking & tracing. Bij sommige bedrijfstakken is er een wettelijke verplichting, om van grondstof tot eindproduct alle fasen in het productieproces inzichtelijk te maken. Binnen andere markten is er een sterke behoefte aan flexibiliteit in de productie, om aan de continue wisselende vraag te voldoen. Daarnaast levert de transparantie in het productieproces gewoon meer efficiency en een hogere kwaliteit van het proces en het product op. Tracking & tracing heeft nut.
De middelen van auto-identificatie, software en integratie zijn beschikbaar en juist daarvoor is het Auto-ID event een uitstekend moment, om een goede oriëntatie te doen. De moderne kreten zoals Industry 4.0, Big Data en Smart Factory vragen om meer. De samenwerking met de partners in uw bedrijfsketen zal steeds intensiever gaan worden, om automatisch en flexibel op de omgeving te reageren. Ook daarvoor biedt het event een beschikbaar netwerk. Naar aanleiding van presentaties en door discussie op de beursvloer kan u een grote stap maken voor uw concurrentievoordeel.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.
Machine Vision en Automatische Identificatie
Door de toenemende kwaliteitseisen van de eindklanten en hun logische behoefte om de concurrentiepositie continu te verbeteren en te waarborgen, zijn fabrikanten genoodzaakt om hun productieprocessen steeds verder te optimaliseren. Machine Vision en Automatische Identificatie worden toegepast voor de optimalisatie in het proces.
Isotron Systems laat in hun presentatie op het Auto ID event zien hoe dergelijke uitdagingen worden aangepakt.
Machine Vision en Auto-ID maken gebruik van industriële beeldverwerking door het gebruik van camera’s, verdeeld over diverse productielijnen, om in “real-time” producten te kunnen inspecteren zonder tussenkomst van de operator. Naast de real-time inspectie, bieden deze systemen ook track-and-trace mogelijkheden om beelden voor langere periodes op te slaan. Hierdoor worden eventuele gewenste kwaliteitscontroles ook achteraf mogelijk.
Men spreekt over Machine Vision als camerabeelden niet alleen maar worden opgehaald, maar ook als zij real-time worden geanalyseerd. Industriële barcodescanners helpen om meer efficiency te bereiken en daardoor kosten te verlagen. Hierdoor worden de opbrengsten tevens verhoogd en de productkwaliteit verbeterd.
Eveneens kan men hierdoor eenvoudiger voldoen aan de gestelde eisen van de industriële regelgeving. 1D-barcodes en 2D-codes, inclusief Data Matrix codes, worden met behulp van ID-Readers gelezen en kunnen worden gebruikt om real-time gegevens te verzamelen voor bijvoorbeeld het assembleren van producten, maar ook voor tracking & tracing.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.
RFID is het middel voor vele toepassingen
Het identificeren van objecten, dieren of personen wordt met RFID mogelijk gemaakt en dat biedt daardoor allerlei toepassingen. Er zijn toepassingen denkbaar in de automatisering van een boerderij, het beschermen van merkproducten (tegen namaak) en het draadloze configuratie management van een product.
Op het Auto ID event gaan sprekers in op dergelijke mogelijkheden en met name op toepassingen in de industrie. In dit artikel worden twee sprekers aangehaald.
Het identificeren van productiestromen en het beheersen van logistieke processen zijn zaken die Turck dagelijks tegenkomt. Tijdens de presentatie van Maarten Rambach wordt u meegenomen door RFID in de praktijk zoals deze in de wereld van industrie 4.0 wordt toegepast. Kernwoorden daarbij zijn productiesturing, life-cycle management, kwaliteitsmanagement en plagiaatbeveiliging. Kortom een brede toepasbaarheid met veel praktische voorbeelden.
In de presentatie Guido van der Sluis van ATOS wordt ingegaan op een case van Tracking & Tracing voor kritische gereedschappen. Dat gebeurt met behulp van RFID in een high-tech productie omgeving, waarbij er extreme technologische en fysische (veel metaal) uitdagingen spelen. Diepgaand inzicht in de RFID technologie en nauwe samenwerking met kundige en flexibele hardware/software partners waren essentieel.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.