Wehkamp met Auto ID in het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld
Met een flinke toename van online bestellingen in de afgelopen jaren is een perfect distributiecentrum een belangrijk concurrentievoordeel. De Auto ID technologie maakt het voor Wehkamp mogelijk, om in het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld een order binnen een half uur klaar te hebben voor verzending. Wehkamp heeft recent ook nog eens een prijs voor duurzaamheid en biodiversiteit gewonnen. Met deze kwaliteiten is de openingsspreker van het Auto ID event een klinkend voorbeeld, hoe de toepassing van Auto ID uw bedrijf verder helpt.
Een goede toepassing van Auto ID technologie biedt controle over goederen en voordelen in het logistieke proces. Magazijnoperaties zijn arbeidsintensief, maar kunnen met geringe investeringen in technologie worden geherstructureerd. Dat heeft Wehkamp op grote schaal gedaan.
In de zomer van 2015 opende Zijne Majesteit de Koning in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Met het nieuwe centrum is wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Klanten krijgen vanaf dit najaar hun pakketje nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd.
Het geautomatiseerde magazijnsysteem heeft bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee is het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. In het nieuwe distributiecentrum kunnen straks zo’n 12.350 items per uur ‘opgepikt’ worden op de locaties. Dat is 4x zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart. Dat betekent dat binnen 30 minuten na bestelling door een klant het pakket klaar staat voor verzending.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.
Basiskennis Auto ID
Met de basistechnologie van Auto ID worden automatisch objecten geïdentificeerd, gegevens over de objecten verzameld en wordt deze informatie benut voor de optimalisatie van logistieke- en productieprocessen. Er zijn verschillende middelen voor de identificatie, zoals barcodes, RFID en magnetische strips. Voor zowel beginners als gelouterde professionals is een overzicht van deze basistechnologie gewenst. Een aantal sprekers op het Auto ID event biedt u kennisoverdracht voor deze basis.
In de presentatie van Elincom electronics wordt een duidelijke uitleg gegeven over de basis van RFID technologie vanuit een technisch perspectief. Wat is het en wat kun je ermee doen binnen industriële toepassingen? Wat zijn de technische mogelijkheden en –beperkingen? De RFID roadmap wordt aangestipt, waarbij gekeken wordt naar de huidige ontwikkelingen en introducties op korte termijn. De presentatie is bedoeld voor het opfrissen en up-to-date brengen van de basiskennis RFID.
De spreker van SICK gaat in op de Auto ID technologie. Er wordt een presentatie gegeven van 1D, 2D en RFID technologie. Welke voor- en nadelen zijn er bij zaken als leesperformance, snelheden, omgaan met beschadigingen en dergelijke? De presentatie neemt u vanuit de basistechnologie mee naar industriële toepassingen. De transparantie in de keten met goede logistieke informatie is een basiskwaliteit van SICK.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.
Auto ID en Industry 4.0
De grote uitdaging met Industry 4.0 ligt in de toegankelijkheid van informatie over de gehele bedrijfsketen. De huidige technologische mogelijkheden bieden de kans om gegevens uit de markt via de bedrijfsketen naar fabrikanten te communiceren. Via een vergaande automatisering vindt die communicatie meer en meer via machines en systemen plaats. Vanzelfsprekend is dan Auto ID technologie nodig, om handelingen van sensoren naar besturingssystemen en processen te vertalen.
De presentatie van ifm electronics gaat in op identificatie, registratie en beschikbaarheid. Daar draait het namelijk steeds vaker om in de industrie. Het wordt steeds belangrijker te weten waar we in productieomgevingen mee bezig zijn. Tracking & tracing, kwaliteit, water- en energieverbruik of onderhoudsvraagstukken. Iedereen wil het inzichtelijk hebben.
Thema’s als Industrie 4.0 of Internet of Things worden vaak genoemd. Maar waar gaat het nu eigenlijk om in de praktijk? Hoe is informatie te delen tussen verschillende afdelingen binnen het bedrijf? Hoe zijn besturingssystemen in staat relevante diagnosegegevens vanuit het proces te communiceren met de buitenwereld? De presentatie van Edwin Slot geeft u antwoorden.
De presentatie van Peter van Passen van Harting haakt eveneens in op the Internet of Things en Industrie 4.0. Deze ontwikkelingen betekenen dat steeds meer informatie over de toestand van een bepaald onderdeel gekend en beschikbaar moet zijn.
Voor bewegende onderdelen (ie. wielen) en moeilijk bereikbare onderdelen is dit soms een probleem. Passieve sensortransponders, zoals het ETB platform van HARTING kunnen hierbij een oplossing zijn. Dankzij de grote leesafstand (UHF) en hun passieve natuur (geen batterij of power supply) bieden zij een flexibele oplossing.
Het volledige programma kunt u hier vinden. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen zich via deze link gratis aanmelden voor een bezoek aan het Auto ID event.