Binnen de vleesverwerkende industrie is het wettelijk verplicht om een goede registratie bij te houden over ieder dier dat wordt verwerkt. Track & trace is daardoor onlosmakelijk verbonden met vleesverwerking. Erik van den Beld, Manager Engineering bij Marel Food Logistic Systems, vertelt namens Pepperl+Fuchs aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe het track & trace-proces bij hun klanten is ingericht.
Marel Meat ontwerpt en produceert oplossingen en systemen voor de vleesverwerkende industrie; van slachten, wegen, sorteren, portioneren en snijden, tot de verpakking en etikettering. De wereldwijde vleesproductie en consumptie groeit en ook de variëteit binnen convenience food neemt toe. Dit maakt dat er steeds meer behoefte is aan geautomatiseerde vleesverwerking.
De oplossingen en systemen van Marel beschikken over de nieuwste technologie en zijn geschikt voor alle processtappen binnen de keten van vleesverwerking, van stand alone machines en weegschalen tot complete geïntegreerde verwerkingslijnen.
Identificatiesystemen worden ingezet om precies te weten welk dier er binnenkomt en dit vervolgens tijdens het volledige slacht- en snijproces te kunnen blijven traceren. Ook kan het dier zo in de keten gevolgd worden. Erik van den Beld, Manager Engineering bij Marel Food Logistic Systems, vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe het track & trace-proces bij hun klanten is ingericht. Aan de hand van de business case van hun klanten, licht hij toe waarom en hoe bepaalde oplossingen tot stand zijn gekomen.
U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan het Auto-ID event op 17 april in Veenendaal. Logistieke partijen, industriële eindgebruikers, system integrators en machinebouwers kunnen het event kosteloos bezoeken. U kunt zich registreren via deze link.