Glasvezel is in ons land al jaren bezig aan een opmars. Steeds meer woningen en bedrijven zijn aangesloten op glasvezel. Op dit moment groeit vooral in het buitengebied de glasvezelmarkt maar is ook enorm belangrijk voor datacenters en natuurlijk het 5G netwerk. Mobiele netwerken moeten veel fijnmaziger worden bij de introductie van 5G. Maar ook verschillende objecten met sensoren of objecten die moeten worden aangestuurd worden steeds vaker voorzien van een snelle glasvezelverbinding, zoals bruggen, sluizen, waterkeringen, lantaarnpalen en matrixborden. Bedrijven gaan steeds meer naar de cloud en stellen ook hoge eisen aan onder andere beveiliging en verbindingen met datacenters.
Mike Venter van Heynen geeft een workshop waarin hij de toegang tot het glasvezelnetwerk zal evalueren. Hij bespreekt de traditionele en volgende generatie implementaties en vergelijkt de belangrijkste verschillen tussen xPON- en xWDM-technologieën. Diverse testmethodes worden vergeleken met behulp van optische tijddomeinreflectometers (OTDR), lichtbronnen, vermogensmeters en spectrumanalysatoren.
Krimp van materialen in glasvezelkabels kan soms desastreuze gevolgen geven. Eddie van Born van Fomax toont praktijkvoorbeelden van metingen in moderne constructies die opvallende profiel vervormingen laten zien. Hij gaat in op mogelijke gevolgen, de normen en aansprakelijkheid.
Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.