Om de levensduur van een IoT apparaat te maximaliseren, moet de stroomverbruik van een apparaat tot een absoluut minimum worden beperkt. Dit vereist het gebruik van componenten met een laag stroomverbruik en slimme technologie om componenten spanningsloos te maken wanneer ze niet in gebruik zijn. Tijdens het E&A seminar ‘IoT: What’s next?’ bespreekt Sven de Coster van CN Rood de meetuitdagingen en oplossingen bij de ontwikkeling van een Low Power IoT device.
Het stroomprofiel bepalen
Om het stroomprofiel van een IoT prototype te karakteriseren moet je met volgende rekening houden:
- Slaapstand van device (van nA tot µA);
- Stand-bymodi van device (van honderden microampère tot tientallen milliampère);
- Actieve toestanden (van milliampère tot ampère), inclusief korte stroomstoten als gevolg van draadloze transmissies.
De meetoplossing moet de juiste stroomniveaus vast kunnen leggen, en daarnaast ook over de juiste meetsnelheid beschikken (enkele microseconden) en een geheugenbuffer om het stroomprofiel op te slaan.
Simuleren van elk batterijtype
Hoe laag kan de batterijspanning zakken voordat uw IoT-apparaat uitschakelt? Het meten van de prestaties van de batterij in verschillende stadia van batterijontlading is moeilijk, omdat hiervoor instrumenten nodig zijn die de prestaties van de batterij nauwkeurig kunnen simuleren. Er zijn oplossingen om complete oplossing voor het beoordelen van het stroomverbruik en de levensduur van de batterij van uw IoT-prototypes. Ook is het mogelijk een batterij te modelleren.
Tijdens de lezing bespreekt Sven de Coster de uitdagingen en laat hij zien welke meetinstrumenten (Keithley en Tektronix) er zijn om de metingen uit te voeren.
Registreer voor IoT Seminar
IoT: What’s next?
Donderdag 28 september, Croesefoyer
10 uur – 12.45 uur
Bekijk het programma hier!
Meld je nu aan voor de beurs en registreer je voor het seminar