Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken en poedercoaten van staal. De centrale besturing van de fabriek was aan vernieuwing toe. Aansturing van de kranen, de zuur- en verzinkbaden en de recepten worden in de toekomst niet meer met PLC’s gestuurd maar met industriële PCs en software. In de lezing van Herman Klaver van IJssel Technologie en Alwin van Binsbergen van Sick leert u waarom voor deze richting is gekozen, hoe de implementatie verloopt en wat de voordelen zijn.
In deze lezing over de vervanging van de centrale besturing van deze fabriek wordt door de sprekers ook gekeken naar welke lange termijn voordelen het kiezen voor software heeft. Naast praktijkcases biedt het programma van het Machinebouw event 2019 een keur aan lezingen over (vernieuwende) technologieën die de machinebouwer in zijn praktijk verder kan helpen. Hieronder vindt u een selectie uit het lezingenprogramma.
Uw machine produceert niet meer alleen producten
De machines die bij u de deur uitgaan zijn geoptimaliseerd voor het zo goed en efficiënt mogelijk produceren van een product. Maar naast de producten produceert een machine nog veel meer: data. Maar hoe haal je dit product “data” uit je machine? Hoe stuur je deze data terug om verder te gaan optimaliseren? Peter Hjølund van Secomea geeft toelichting op diverse aspecten die hierbij komen kijken. De spreker geeft een lezing op uitnodiging van een van de exposanten van het Machinebouw event: Isotron Systems.
Machine Learning: de “big picture”
In de lezing van Maarten Vaandrager van JB Systems, namens Batenburg Mechatronica, krijgt u een overzicht van de afgelopen tien jaar en vooruitblik naar de komende tien jaar van de ontwikkelingen die met machine learning te maken hebben. Hoe start je er mee als machinebouwer?
Koelen van de schakelkast: onmisbaar voor een ongestoorde productie
Warmte is de grootste vijand van elektronica en ook van een schakelkast. Dat kan een ongestoorde productie behoorlijk in de weg staan. We gaan dieper in op de alternatieven om de temperatuur in schakelkasten te beheersen. Daarbij komt veel meer kijken dan de simpele optelling van gedissipeerd vermogen. Welke koeltechnieken zijn er en welke zijn geschikt voor welke toepassingen?
Bovendien worden in 2020 nieuwe milieuregels van kracht waardoor sommige technieken niet meer toegepast mogen worden. Met deze presentatie biedt Peter Kanter van Seifert Systems op verzoek van Elincom electronics een solide basis om stilstand en productie-uitval door warmte te voorkomen.
Robot Bin-Pick applicatie met 3D-scanner
Als u bezig bent met robotapplicaties gecombineerd met een camera dan is uw voor de hand liggende uitdaging vaak de integratie van het gehele systeem. Vragen zoals: Hoe krijg ik voldoende contrast? Welke nauwkeurigheid heeft u nodig? Hoe vermijdt u botsing van de robot met uw omgeving? Hoe zorgt u voor een naadloze interface tussen de camera en de robot?
Als deze uitdagingen u bekend voorkomen neem dan deel aan de ze lezing van Harm Hanekamp namens Stemmer Imaging. Hij behandelt de verschillenden 3D technologieën met hun mogelijkheden en valkuilen.
Bionische concepten als voorbeeld voor technologie
In de dierenwereld wordt volop beetgepakt. Denk daarbij aan de tentakels van een octopus, de tong van een kameleon, de bek van een kraai of onze eigen hand. Het is dan ook logisch dat bij het ontwikkelen van een industriële grijpers de natuur als inspiratie wordt gebruikt. In deze lezing van Henrico van Zuilen namens Festo krijgt u inspirerende voorbeelden en innovaties te zien die u kunt projecteren op uw eigen handlingsysteem. Op de beursstand kunt u verder de verschillende technieken uitproberen en in discussie gaan met Festo experts.
Breng uzelf op de hoogte van de laatste technologische mogelijkheden en bezoek bovenstaande lezingen op het Machinebouw event 2019. Als machinebouwer, industrieel eindgebruiker of system integrator kunt u kosteloos registreren voor een bezoek.