In slechts 250 milliseconde bepaalt het onbewuste brein of een situatie, voorwerp of persoon een bedreiging vormt. Dit gebeurt op basis van standaard reacties van ons brein, ook wel instincten genoemd. Maar wat zijn de gevolgen als ik deze bedreiging of noodsituatie kan voorspellen en controleren? Is mijn persoonlijkheid daarbij van invloed? En de meest belangrijke vraag: welke rol speelt leiderschap in deze situaties? Marcel de Munck van D&F vertelt tijdens zijn presentatie op LabSafety hier meer over.
Onbewust reageren jouw hersenen op dezelfde manier op prikkels als die van onze voorvaderen als zij oog in oog kwamen te staan met een sabeltandtijger: ‘freeze’, ‘fight’ of ‘flight’. Met als gevolg dat het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel worden geactiveerd om met deze bedreiging om te gaan. Marcel de Munck is expert op het gebied van veiligheidscultuur en -gedrag, en verantwoordelijk voor de verbetering van veiligheidsprestaties bij bedrijven in verschillende branches. Vanuit zijn expertise in veranderkunde en psychologie helpt hij organisaties die willen veranderen, of iets willen doorbreken, om hun doelen te realiseren. Zijn passie is om mensen en organisaties te helpen om te worden wie ze willen zijn.
Marcel behandelt graag vraagstukken die gaan over mensen, drijfveren, idealen en motivatie. Maar ook over grenzen durven verkennen, over kwetsbaar durven zijn, over lef. Zijn lijfspreuk is dan ook: “Don’t let your dreams live and die in your mind. But become the person you want to be, by realizing your dreams.” Met zijn ‘passion for safey’ weet hij mensen te inspireren en te motiveren.
Bent u geïnteresseerd om deze presentaties bij te wonen?
Registreer hier voor een bezoek aan LabSafety 2019.